Isolatie via Essent:
het hele jaar door
een comfortabel huis

Isolatie van uw huis: meer comfort én meer besparen

Driekwart van de woningen in Nederland is nog niet goed geïsoleerd. En dat terwijl isolatie niet alleen een lagere energierekening oplevert, maar ook van uw huis een nóg fijnere plek maakt. Isolatie zorgt namelijk voor een aangename warm huis in de winter en juist een koel huis in de zomer.

Wat kunt u besparen door uw woning te isoleren?


Doe de isolatietest


Adviesgesprek aanvragen

Slimme verlichting

Isoleren en besparen: bekijk uw voordelen

In een goed geïsoleerd huis voelt u zich niet alleen fijner, maar bespaart u ook flink op uw stookkosten. De kosten van isolatie verdient u vaak sneller terug dan u denkt: meestal al binnen 3 tot 5 jaar.

De voordelen van isolatie op een rij:

  • Goede isolatie zorgt voor lagere stookkosten en meer comfort
  • Isoleren zorgt voor een beter energielabel van uw woning
  • Een goed geïsoleerd huis is beter voor het milieu

 

Soorten isolatie

Lees meer over de voordelen en mogelijkheden van de verschillende soorten isolatie, wat de kosten zijn en hoeveel u jaarlijks bespaart.

 

Dakisolatie

Dakisolatie

Uw dak is een van de grootste bronnen van warmteverlies. Warme lucht stijgt op, waardoor in een slecht geïsoleerd huis dertig procent van de warmte verloren gaat via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat er ook op de bovenste verdieping een aangename temperatuur heerst.

> Alles over dakisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen en de kou buiten blijft. Door kleine gaten in uw muur te boren, kan de spouw eenvoudig gevuld worden met isolatiemateriaal. Na afloop worden de boorgaatjes netjes opgevuld en ziet u er vrijwel niets meer van.

> Alles over spouwmuurisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie houdt kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen. Niet alleen de vloer minder koud aan; het hele huis is sneller op temperatuur omdat er geen warme lucht meer verloren gaat via de vloer. Zo bespaart u al gauw enkele honderden euro's op uw energierekening.

> Alles over vloerisolatie

Nieuw Alles wat u wilt weten over isolatie vindt u op de Essent Kennisbank

Wilt u weten of u subsidie kunt krijgen voor het isoleren van uw huis? Wilt u weten hoe u uw laminaatvloer kunt isoleren? Of welke soorten isolatiemateriaal er worden gebruikt bij spouwmuurisolatie? De antwoorden op deze en vele andere vragen vindt u op de Essent Kennisbank.

Essent Kennisbank
Subsidie woningisolatie

Subsidie woningisolatie: hoe profiteert u ervan?

Als u twee of meer energiebesparende maatregelen treft, kunt tot wel 20 procent terugkrijgen van de kosten voor woningisolatie. Maar wanneer heeft u recht op de subsidie voor woningisolatie?

> Lees verder

Isolatie: naden en kieren dichten

Weg met de tocht: dicht naden en kieren

Als het tocht in huis, dan lekt er warmte weg. Door de naden en kieren bij ramen en buitendeuren te dichten, bijvoorbeeld met tochtstrips, zorgt u ervoor dat uw huis aangenaam warm aanvoelt. Lees hier hoe u tocht in huis verhelpt.

> Lees verder

Isolatie vloerverwarming

Isolatie bij vloerverwarming: voorkom onnodig warmteverlies

Heeft u vloerverwarming? Zorg er dan voor dat de warmte van uw vloerverwarming zo goed mogelijk behouden blijft! Daarom is het zaak om uw vloer goed te isoleren. Bekijk hier hoe isolatie bij vloerverwarming in z'n werk gaat.

> Lees verder

Veelgestelde vragen

Het aanbrengen van isolatie in uw huis verdient zichzelf relatief snel terug, gemiddeld in 3 tot 5 jaar. Daarnaast kunt u aanspraak maken op een subsidie wanneer u twee of meer energiebesparende maatregelen treft. Zo kunt u soms tot wel twintig procent van uw investering terugkrijgen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u precies zien voor welke subsidie u in aanmerking komt.

Hoeveel het isoleren van een woning kost, verschilt onder andere per woning en per type isolatie. Bekijk hier de gemiddelde kosten en de besparing die bij woningisolatie komen kijken.

Kiest u voor isolatie via Essent, dan zal een van onze isolatiepartners bij u in de buurt u graag meer vertellen over de mogelijkheden in uw woning. Vraag nu vrijblijvend een adviesgesprek aan en ontdek wat het aanbrengen van isolatie in uw situatie zal kosten en opbrengen.

Wij helpen u graag uw woning nóg energiezuiniger en comfortabeler te maken. Als klant van Essent kunt u inloggen in onze shop met uw Mijn Essent gegevens om isolatieproducten met korting te bestellen. In de shop staan vele tientallen producten waarmee u uw huis nog comfortabeler maakt en kunt besparen op uw energierekening, zoals tochtstrips, brievenbuskleppen en deurdrangers.

Dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie zijn doorgaans binnen 1 dag afgerond. Deze vormen van isolatie brengen geen grote verbouwing met zich mee, dus de overlast is tot een minimum beperkt. Wordt er bij vloerisolatie polyurethaan schuim gebruikt (purschuim), dan zal dat korte tijd te ruiken zijn.

Huizen die gebouwd zijn voor 1920 hebben waarschijnlijk geen spouw. De meeste huizen die gebouwd zijn vanaf 1920 zijn voorzien van buitenmuren een spouw, maar deze is vaak niet voorzien van (goede) isolatie. In dat geval kan het lonen om spouwmuurisolatie aan te brengen. Is uw woning gebouwd in 1976 of later? Dan heeft uw huis sowieso een spouw en doorgaans is deze al geïsoleerd.

Of uw huis beter geïsoleerd kan worden, hangt vooral af van het bouwjaar.

  • Gebouwd voor 1975: deze huizen zijn vaak niet of niet goed geïsoleerd. U kunt het beste een compleet isolatieplan laten opstellen, zodat u inzicht krijgt in welke vormen van isolatie er mogelijk zijn in uw huis.
  • Gebouwd tussen 1975 en 1983: de isolatie in deze woningen kan meestal beter. Denkt u bijvoorbeeld een vloerisolatie, maar ook aan het aanbrengen van dubbelglas en het dichten van naden en kieren.
  • Gebouwd na 1983: in principe zijn deze woningen voldoende geïsoleerd.
EnergiewachtEnergiewacht GroepGeasKemkensVolta Limburg