Isolatie van je huis

Energie besparen wordt makkelijker. Samen met Essent.

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Vaak binnen 1 dag geïsoleerd
 • Professionele installatie
 • Hoge kwaliteit isolatiemateriaal

Wel een geïsoleerd huis. Geen gedoe.

Isoleer je jouw huis van voor tot achter, dan kun je echt flink besparen op je energierekening. Met isoleren houd je bovendien in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Toch zijn 2 van de 3 woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd (bron: Milieu Centraal). Dat vinden we jammer, want isolatie is zo geregeld. Want kies je voor isolatie via Essent dan doen we, samen met onze servicepartners, alles voor je. Van persoonlijk advies tot subsidieaanvraag en van de installatie tot het opvegen van het laatste beetje gruis. Onze gespecialiseerde servicepartners staan voor je klaar! 

Isoleren van je huis
Isoleren van de spouwmuur

Spouwmuurisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €800*

Je spouwmuur isoleren, is echt zo gebeurd. Vaak al binnen 1 dag én het kost relatief weinig. Bovendien verdien je de kosten van spouwmuurisolatie binnen een paar jaar terug. Wat je meteen merkt: de isolatie van de spouwmuur zorgt voor een lagere energierekening en een prettig binnenklimaat.

Isoleren van het dak

Dakisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €800* 

Isoleer je je dak echt goed, dan voorkom je dat de warmte verloren gaat. Simpeler gezegd: dakisolatie zorgt ervoor dat je energierekening daalt. Een dak isoleren, dat doen onze specialisten vaak binnen 2 dagen. Zo geniet je al snel van je geïsoleerde woning.

isoleren van de vloer

Vloerisolatie

Gemiddelde besparing per jaar: €260* 

Vloerisolatie houdt de kou uit de grond tegen. En dat zorgt ervoor dat je vloer veel warmer aanvoelt. Lekker, toch? En het aanbrengen van de vloerisolatie kun je gewoon aan onze specialisten overlaten. Zij regelen dat in de kruipruimte van je huis. In de meeste gevallen is het isoleren van de vloer binnen 1 dag klaar.

Isolatielening

Nu ook met een betrouwbare en voordelige financiering voor elk inkomen

Je wilt je huis isoleren en dat kan een investering zijn, die je niet in één keer kunt of wilt betalen. Bij Essent wijzen we je graag op de mogelijkheden van een financiële regeling.

Het Nationaal Warmtefonds is een initiatief van de Rijksoverheid en biedt de Energiebespaarlening aan. Dit is een lening met een vaste aantrekkelijke rente. Nu zijn er zelfs mogelijkheden om te lenen zonder rente voor mensen met een kleinere portemonnee. Ook als je normaal gesproken niet door een reguliere kredietcheck komt, zijn er wellicht mogelijkheden.

Je besparing met isolatie berekenen: zo doen we dat

Met de isolatiecheck ontdek je snel wat jij bespaart met isolatie. Om je besparing te berekenen, maken we gebruik van databronnen. De data zijn afkomstig van het Kadaster (LV BAG), de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Milieu Centraal. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het bouwjaar van je woning
 • het type woning, bijvoorbeeld een tussenwoning of vrijstaande woning
 • de gemiddelde oppervlakte van de gevel, het dak en de vloer voor jouw type woning en bouwjaar

De isolatiecheck geeft een indicatie van je besparing met isolatie. Maar de isolatiecheck weet niet álles: denk aan de isolatiemaatregelen die al uitgevoerd zijn of je stookgedrag. Onze isolatiespecialisten komen daarom graag bij je langs. Zo weet je precies wat isolatie je kost én oplevert!

Besparen met isolatie

De isolatie van je woning is een waardevolle investering, want je kunt er flink mee besparen. In deze tabel zie je een schatting van de jaarlijkse besparingen, berekend voor een huis met een hr-combiketel. Hoeveel je precies bespaart met de verschillende isolatiemaatregelen hangt onder meer af van het bouwjaar van je woning, je stookgedrag en hoe je huis nu al is geïsoleerd. Wil je het precies weten? Neem dan contact met ons op.

Spouwmuurisolatie Dakisolatie  Vloerisolatie
Tussenwoning
€210 - 550 per jaar
€470 - 1.200 per jaar €100 - 250 per jaar
Hoekwoning €480 - 1.200 per jaar €500 - 1.250 per jaar €160 - 390 per jaar
2-onder-1-kapwoning €500 - 1.250 per jaar €530 - 1.300 per jaar €200 - 500 per jaar
Vrijstaande woning €700 - 1.800 per jaar €820 - 2.000 per jaar €300 - 750 per jaar

Besparingen zijn berekend met twee gasprijzen: 1,20 en 3 euro per m3. De eerste geldt voor de lange termijn (prognose voor 2030). Omdat de huidige gasprijs voor veel mensen hoger ligt (1,50 tot 3 euro), zijn de besparingen op korte termijn hoger. (Bron: Milieu Centraal)

Subsidie isolatie

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023. 

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Kies je voor 2 soorten isolatie? Dan regelt de isolatiespecialist van onze servicepartners je subsidieaanvraag

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

Lees meer over isolatie subsidie  Adviesgesprek aanvragen

Isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt al jaren samen met de lokale servicepartners Isoprofs en Nederland Isoleert, specialisten in isolatie. Zij zijn de echte specialisten in isolatie met een enorme bak aan kennis en ervaring. De isolatiespecialisten van Isoprofs en Nederland Isoleert regelen écht alles voor je: van een persoonlijk adviesgesprek tot het aanbrengen van de isolatie met gecertificeerde materialen en volgens de strengste richtlijnen. Alle monteurs zijn ervaren en gediplomeerd. Regel je isolatie via Essent, dan ben je altijd zeker van vakmanschap en een professioneel geïsoleerde woning.


image: isoprofs  image: nederland isoleert

Waarom isolatie via Essent?

We helpen je met isolatie van advies tot installatie. Isolatie via Essent betekent:

 • Altijd dichtbij: een adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte die past bij jouw persoonlijke situatie
 • Professionele kwaliteit: de beste kwaliteit isolatiemateriaal en deskundige installatie

Je hoeft geen klant bij Essent te zijn. Ook als je geen klant bij ons bent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Daarom isolatie via Essent

Veelgestelde vragen over isolatie

Ja, op dit moment is er subsidie voor isolatie beschikbaar. Goed nieuws, wat dat betekent extra voordelig isoleren! Bij afname van minimaal 2 isolatiemaatregelen kom je in aanmerking voor de subsidie. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters, maar daar voldoe je al snel aan. Dankzij de subsidie op het isoleren van je huis bespaar je tijdelijk tot 30% op de kosten van isolatie.

De isolatiespecialist geeft aan het einde van het gesprek een advies over de isolatiemogelijkheden van je woning. Op basis van dit advies ontvang je direct een offerte. Je ziet dus duidelijk wat de kosten van de werkzaamheden zijn.

Na het versturen van je gegevens belt onze isolatiespecialist je binnen 3 werkdagen op voor het maken van een afspraak bij je thuis. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. Je kunt gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur. De isolatiespecialist neemt graag de tijd voor je. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Wat kom ik tijdens het adviesgesprek te weten?
Tijdens het adviesgesprek vertelt onze isolatiespecialist meer over de voordelen van isolatie en de mogelijkheden van het isoleren van je huis. De isolatiespecialist brengt je wensen in kaart. Het adviesgesprek met de isolatiespecialist verloopt als volgt:

 • Onze isolatiespecialist belt je voor een afspraak bij je thuis. Samen kiezen jullie een moment waarop het jou uitkomt.
 • De isolatiespecialist inspecteert je woning en geeft advies over welk soort isolatie past bij jouw situatie en wensen.
 • Je ontvangt direct een offerte passend bij jouw situatie.

Een van onze isolatiepartners voert de werkzaamheden uit. Onze isolatiepartners zijn Isoprofs en Nederland Isoleert. De facturering en betaling loopt via de isolatiepartner. Zo heb je één aanspreekpunt.

Ja, dat kan. Denk bijvoorbeeld aan buisisolatie of radiatorfolie. Deze isolatiemaatregelen gaan warmteverlies tegen. Tochtstrips of brievenbuskleppen voorkomen tocht in huis. Wil je echt flink besparen op je energierekening, dan zijn grotere maatregelen verstandig.

* Gemiddelde besparingen met spouwmuurisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar na-isolatie spouw. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Gemiddelde besparingen met dakisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie van een schuin dak, verwarmde zolder. Gasprijs  100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Gemiddelde besparingen met vloerisolatie zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.