Dakisolatie

Goed en snel geregeld via Essent

Voordelig isoleren met subsidie voor isolatie

Goed nieuws: je ontvangt nu subsidie voor isolatie. Kies je voor één isolatiemaatregel? Dan krijg je tot 15% van de kosten terug. Laat je 2 soorten isolatie aanbrengen, dan krijg je tot 30% van de kosten van isolatie terug. Let op: de subsidie op één maatregel geldt vanaf 2023. Bewaar daarom je factuur tot ten minste 01-01-2023.

 • Bespaar tot 30% op de isolatiekosten
 • De isolatiespecialist van onze servicepartners checkt de subsidie voor jouw huis
 • Kies je voor 2 soorten isolatie? Dan regelt de isolatiespecialist van onze servicepartners je subsidieaanvraag

Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan met een van onze isolatiespecialisten van onze servicepartners. Zij gaan voor je aan de slag.

subsidie isolatie

Wat dakisolatie voor je kan betekenen

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste energieverspiller in huis. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren. Goede dakisolatie levert gemiddeld de grootste energiewinst op. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je honderden euro's per jaar. Én je woont heerlijk comfortabel.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing dakisolatie

De gemiddelde besparing met dakisolatie bedraagt zo'n €800 per jaar* (bron: Milieu Centraal). Je persoonlijke besparing is afhankelijk van je type woning en stookgedrag.

Kosten dakisolatie

Kosten dakisolatie

De gemiddelde kosten van dakisolatie van een schuin dak bedragen zo'n €4.400 (bron: Milieu Centraal). In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd dakisolatie

Het rendement van dakisolatie is te vergelijken met een rente van 8% op je spaarrekening, de kosten van dakisolatie verdien je gemiddeld in 6 jaar terug (bron: Milieu Centraal).

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Is je koopwoning gebouwd vóór 1980 en heb je een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op je dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.


Hoe voorkom je warmteverlies via het dak?

Warmteverlies via het dak ga je tegen met dakisolatie. Dat doen we door de binnenzijde van het dak te isoleren. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht. Zo kan de warmte niet meer via het dak ontsnappen.


Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Wanneer je de zolder niet gebruikt als leefruimte kun je gemakkelijk warmteverlies tegengaan met zoldervloerisolatie. In veel woningen heeft de zoldervloer een houten constructie die gemakkelijk voorzien kan worden van isolatiemateriaal. Gebruik je de zolder wel als leefruimte, dan is dakisolatie de beste optie.

isolatiespecialist

Isolatie door isolatiespecialisten

Essent werkt samen met lokale servicepartners, specialisten in isolatie. Zij verzorgen de adviesgesprekken, offertes en isolatiewerkzaamheden. Het dak wordt geïsoleerd door monteurs van onze servicepartners. De monteurs zijn ervaren en volledig gediplomeerd als isolatiespecialist. Zo ben je zeker van professionele installatie.

Kwaliteit met certificering

Kwaliteit isolatiemateriaal én werkzaamheden

Alle isolatiematerialen die we gebruiken voor het isoleren van je woning zijn KOMO en/of ISSO gecertificeerd. We werken uitsluitend met hoogwaardige materialen van de beste kwaliteit. Bovendien voeren we de isolatiewerkzaamheden uit volgens de strengste uitvoeringsrichtlijnen.

Weten hoe dakisolatie in zijn werk gaat?

Dakisolatie kan aangebracht worden op meerdere manieren. Onze isolatiespecialist adviseert je hierin. In de video zie je hoe we het dak van een woning via de binnenzijde isoleren:

 • De isolatiespecialisten spannen een dampremmende folie op de dwarsbalken onder het dak
 • Tussen de dwarsbalken ontstaat een afgesloten ruimte
 • Het isolatiemateriaal wordt de afgesloten ruimte ingeblazen
 • De isolatiespecialisten ruimen alles netjes op
 • Je woning is vaak al binnen 2 dagen voorzien van dakisolatie

Isolatiemateriaal dakisolatie

Het dak van je woning wordt geïsoleerd met gecertificeerd isolatiemateriaal. De beste kwaliteit isolatie met een hoge isolatiewaarde. EPS isolatie, isolatieplaten en glaswol zijn de meest gebruikte materialen voor dakisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.
isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De dakisolatieplaten worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam.

glaswol

Glaswol

Glaswol is een isolatiemateriaal wat vaak gebruikt wordt om de zolder te isoleren. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen van dit inblaaswol constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend.

Daarom dakisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Dakisolatie via Essent betekent:

 • Adviesgesprek bij je thuis
 • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
 • Professionele installatie door de isolatiespecialisten van onze servicepartners

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Het dak kan geïsoleerd worden met verschillende materialen. Denk hierbij aan EPS parels, isolatieplaten of glaswol. 

Alle materialen waar onze servicepartners mee werken zijn gecertificeerd en van een hoge kwaliteit. De producten beschikken over een hoge isolatiewaarde. Onze isolatiespecialist adviseert je over het meest geschikte isolatiemateriaal voor de dakisolatie van jouw woning. 

Ja, in de meeste gevallen is dat mogelijk. Vaak wordt met het isoleren van het plafond het isoleren van de zoldervloer bedoeld. Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies en geluidsoverlast tegen.

Ja, dat kan. De isolatiespecialist adviseert je hierin. Afhankelijk van het type dak wordt bijvoorbeeld bekeken welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Het schuine of platte dak wordt aan de binnenzijde geïsoleerd.

De kosten van dakisolatie verschillen per woning. Het isoleren van een schuin dak kost gemiddeld € 4.400 (bron: Milieu Centraal). 

Het dak is een van de grootste energieverspillers in huis. Dakisolatie is daarom een goede investering. Benieuwd naar de kosten in jouw situatie? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatiespecialist adviseert je over dakisolatie en brengt een offerte op maat uit.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Gemiddelde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning, met een HR-ketel, van geen isolatie naar goede isolatie van een schuin dak, verwarmde zolder. Gasprijs 100 cent per m3 (2022). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag. Bron: Milieu Centraal.