Dakisolatie via Essent Je dak isoleren

Nú met subsidie: extra voordelig isoleren

De overheid stelt subsidie beschikbaar voor isolatie. Een goed moment om je woning te isoleren! Essent regelt voor jou de subsidieaanvraag van A tot Z. Lekker makkelijk!

  • Bespaar tot wel 20% op de isolatiekosten
  • Onze isolatiespecialist checkt de subsidiemogelijkheden voor jouw huis
  • Alleen bij Essent met subsidieservice

De subsidie geldt vanaf het aanbrengen van minimaal 2 isolatiemaatregelen. Wil je weten wat subsidie voor jou kan betekenen? Vraag een adviesgesprek aan. Onze experts kunnen je er alles over vertellen.

subsidie isolatie

Wat dakisolatie voor je kan betekenen

Een slecht geïsoleerd dak is de grootste energieverspiller in huis. Via het dak gaat zo’n 30% van de warmte verloren. Goede dakisolatie levert gemiddeld de grootste energiewinst op. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je honderden euro's per jaar. Én je woont heerlijk comfortabel.

Energie besparen met dakisolatie

Besparing dakisolatie

De gemiddelde besparing met dakisolatie bedraagt zo'n €800 per jaar*. Je persoonlijke besparing is afhankelijk van je type woning.

Kosten dakisolatie

Kosten dak isoleren

De gemiddelde dakisolatie kosten bedragen zo'n €5300*. In een vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je graag meer over de kosten voor jouw woning.

Terugverdientijd dakisolatie

Terugverdientijd dakisolatie

Het rendement van dakisolatie is te vergelijken met een rente van 8% op je spaarrekening (bron: Milieu Centraal). De kosten van dakisolatie verdien je gemiddeld al in 7 jaar terug.

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Is je koopwoning gebouwd vóór 1980 en heb je een schuin dak? Kijk dan of er al isolatiemateriaal op je dak is aangebracht. Het is belangrijk te weten of het materiaal niet verouderd is. Twijfel je, dan kan onze isolatiespecialist bij je thuis de staat van de isolatie bekijken en het dak inspecteren. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte.


Wat zijn de verschillende manieren om warmteverlies via het dak tegen te gaan?

Warmteverlies via het dak kan op drie verschillende manieren worden opgelost:

  • Het isoleren van de binnenzijde van het dak. Aan de binnenzijde van het dak wordt isolatiemateriaal aangebracht.
  • Het isoleren van de buitenzijde van het dak. De ruimte tussen het dakbeschot en de dakpannen wordt gevuld met isolatiemateriaal.
  • Zoldervloerisolatie (plafondisolatie/loftisolatie). De vloer van de zolderverdieping wordt geïsoleerd.

Welk soort isolatie past bij mijn woning?

Wanneer je de zolder niet gebruikt als leefruimte kun je gemakkelijk warmteverlies tegengaan met zoldervloerisolatie. In veel woningen heeft de zoldervloer een houten constructie die makkelijk voorzien kan worden van isolatiemateriaal. Gebruik je de zolder wel als leefruimte, dan is dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde van het dak de beste optie.

Weten hoe dakisolatie in zijn werk gaat?

Bekijk onderstaande video en zie hoe je dak isoleren in zijn werk gaat.

Isolatiemateriaal

EPS isolatie, isolatieplaten en glaswol zijn de meestgebruikte materialen voor dakisolatie. Onze isolatiespecialist geeft advies over welk isolatiemateriaal past bij jouw situatie.

Isolatieparels

EPS isolatie

EPS isolatie is makkelijk direct onder je dakpannen aan te brengen. EPS parels vormen een deken die zorgt dat de kou of warmte niet doordringt tot binnen. Bovendien zorgen de isolatieparels voor een goede afvoer van vocht.

Isolatieplaten

Isolatieplaten worden vaak gebruikt voor het isoleren van de binnenzijde van het dak. De dakisolatieplaten worden in de bestaande gordingen van het dak geplaatst. Dakplaten zijn ruimtebesparend, vormvast én duurzaam.

Isolatieparels
Isolatieparels

Glaswol

Inblaaswol is een isolatiemateriaal wat vaak gebruikt wordt om de zolder te isoleren. De isolatiewaarde van je woning blijft na het aanbrengen van dit inblaaswol constant gewaarborgd. Het materiaal is brand- en vochtwerend waardoor schimmels geen kans krijgen.

Daarom dakisolatie via Essent

Wij helpen je graag bij besparen op je energieverbruik met persoonlijk isolatieadvies. Dakisolatie via Essent betekent:

  • Adviesgesprek bij je thuis
  • Een offerte passend bij je persoonlijke situatie
  • Professionele installatie door onze isolatiespecialist

Ook als je geen klant bent bij Essent helpen we je graag met het isoleren van je woning. Je hoeft hiervoor niet over te stappen.

Veelgestelde vragen over dakisolatie

Het kan zijn dat je een afspraak hebt met een energiemonteur van 1 van de servicepartners van Essent. Vanzelfsprekend volgen zij de richtlijnen van het RIVM en werken ze volgens de maatregelen van de overheid. Bekijk de maatregelen die wij met onze servicepartners nemen. Neem bij vragen over jouw afspraak rechtstreeks contact op met het bedrijf.

Het dak wordt doorgaans geïsoleerd met isolatieplaten. Dit zijn dakisolatieplaten, geschikt voor het isoleren van daken. Isolatieplaten worden met name gebruikt om schuine daken te isoleren. Het dak kan ook geïsoleerd worden met glaswol. Dit gebeurt voornamelijk bij al afgewerkte zolders die nog niet geïsoleerd zijn, of bij zoldervloerisolatie. Je dak isoleren zorgt voor een besparing op je energierekening.

Dat kan met zoldervloerisolatie. Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Deze vorm van isolatie gaat warmteverlies via het dak en geluidsoverlast tegen. Zo kan de warmte niet via het plafond de ruimte verlaten.

Ja, dat kan. De isolatie van een plat of schuin dak wordt vaak gedaan met glaswol isolatie. Een plat dak isoleren kan ook met isolatie dakplaten of met groene dakisolatie zoals planten en mos. Daarnaast is het mogelijk de vloer van de zolder te isoleren. Zoldervloerisolatie zorgt voor minder warmteverlies vanuit de 1e verdieping naar boven (Bron: Milieu Centraal). Zoldervloerisolatie wordt ook plafondisolatie of loftisolatie genoemd. Via Essent is het isoleren van een plat dak niet mogelijk.

image: nederland isoleert   image: isoprofs

* Genoemde besparingen en kosten zijn gebaseerd op een gemiddelde eengezinswoning met 3 bewoners en een HR-combiketel waar de genoemde maatregel ontbreekt. De besparingen zijn gebaseerd op het prijspeil 2019. De werkelijke besparingen hangen af van je persoonlijke stookgedrag en type woning. Bron: Milieu Centraal.