Het plaatsen van zonnepanelen kan eigenlijk op elk soort dak. Maar voor een schuin dak zijn zonnepanelen extra geschikt. Ze staan dan namelijk al in de juiste hoek naar de zon gedraaid. Daken die niet voor zonnepanelen in aanmerking komen, zijn bijvoorbeeld rieten daken, platte daken met sedum, een dak dat is voorzien van golfplaten of daken die gedeeltelijk uit asbest bestaan. Uiteraard kunt u altijd een check doen of uw schuine dak geschikt is voor zonnepanelen.


Is er subsidie mogelijk voor zonnepanelen op een schuin dak?

Het antwoord op deze vraag is: ja. Het maakt niet uit of u een bedrijf hebt of dat u als particulier wilt investeren in zonnepanelen. Zowel op het materiaal als op de installatiekosten kunt u de btw terugvragen. Ook lokaal zijn er vaak subsidieregelingen waarvan u gebruik kunt maken. Ten slotte is er nog de EnergieBespaarlening. Dit houdt in dat u een lening afsluit voor de aanschaf van zonnepanelen en u profiteert daarbij van een extra lage rente.


Welk rendement leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen dienen vanzelfsprekend rendement op te leveren. Anders heeft het weinig zin om ze te plaatsen. Na een controle van uw dak door onze installateurs wordt direct duidelijk hoeveel panelen er voor uw dak nodig zijn, hoeveel dat gaat kosten en wat uw opbrengsten zullen zijn. Heeft u vragen over deze controle? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.


Als u weet hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en u inzicht heeft in uw energieverbruik, dan kunt u ook uitrekenen wat de zonnepanelen u op de korte en lange termijn gaan opleveren. U moet ervan uitgaan dat de aanschaf van zonnepanelen een kostbare investering is, ondanks de diverse subsidiemogelijkheden, en dat het een paar jaar duurt voordat u de kosten hiervan heeft terugverdiend. U kunt de kosten en de opbrengsten ook laten berekenen door een van onze adviseurs.