Met radiatorfolie bespaart u eenvoudig op de stookkosten. Wat is radiatorfolie precies, en hoe brengt u het aan? We zetten het voor u op een rij.


Wat is radiatorfolie?

Uw radiatoren verwarmen niet alleen de kamers maar ook de muren. Zijn uw muren niet geïsoleerd? Dan verdwijnt op deze manier veel warmte. Met radiatorfolie pakt u dit probleem aan. Radiatorfolie is een soort aluminiumfolie die u achter de radiator aanbrengt. De folie kaatst de warmte terug de kamer in.


Hoe groot is het effect van radiatorfolie?

Hoe groot het effect precies is, hangt van allerlei factoren af. Voor een geïsoleerde muur is radiatorfolie niet nodig. Die houdt de warmte toch wel binnen. Ook het soort folie maakt een verschil. De meeste soorten kaatsen meer dan 70% terug, sommige soorten zelfs meer dan 90%. U kunt gemakkelijk met de blote hand voelen dat de muur niet meer zo warm wordt.


Waar koopt u radiatorfolie?

Radiatorfolie is online te koop in de webshop van Essent. Daarnaast verkoopt vrijwel iedere bouwmarkt wel een of meer merken radiatorfolie.


Hoe kiest u de juiste soort radiatorfolie?

De verschillen tussen de diverse merken radiatorfolie zijn niet erg groot. Let alleen op waar u de folie moet aanbrengen. Sommige soorten radiatorfolie brengt u aan tegen de muur, andere op de radiator zelf. Wij adviseren radiatorfolie die u op de radiator zelf aanbrengt. Daar hebben wij twee redenen voor:

  • Radiatorfolie op de radiator zelf kaatst meer warmte terug.
  • Het resultaat is fraaier: de folie is vanuit de kamer niet te zien.

Hoe brengt u radiatorfolie aan?

Radiatorfolie is heel eenvoudig aan te brengen, ook als u twee linkerhanden hebt.

  • Meet op hoe groot de radiator is.
  • Knip de folie met een gewone huishoudschaar op maat. Reken 10 centimeter minder dan de lengte en de breedte van de radiator.
  • Gaat u de folie aan de radiator bevestigen? Breng dan de meegeleverde magneetstrips aan.
  • Gaat u de folie aan de muur bevestigen? Breng dan dubbelzijdige tape aan. Let op dat u dubbelzijdige tape koopt die bestand is tegen hoge temperaturen.
  • Laat de radiatorfolie achter de radiator zakken en druk hem vast op de gewenste plek.