Uw profiel

Uw woning -, -, -
Aantal personen - personen
Opnieuw invullen

Uw verbruik op basis van uw profiel

Gas -
Elektriciteit -
Wijzig mijn verbruik
Disclaimer

Uw bespaarkansen

Isolatie -,- Toon details
Zon -,- Toon details
Verwarming -,- Toon details
Bespaartips -,- Toon details

Totaal -,- per jaar
Mail mij dit overzicht

Isolatie

Uw profiel

Laat uw besparing nog meer aansluiten op uw persoonlijke woonsituatie. Beantwoord 3 extra vragen via 'Profiel aanpassen'.

Kruipruimte -
Vloeroppervlakte - m2
Verdiepingen -
Profiel aanpassen ›

Uw bespaarkans

Besparing door isolatie
Dakisolatie -,-
Vloerisolatie -,-
Muurisolatie -,-
Totaal per jaar -,-

Geniet van een warm huis met isolatie

Met een goed geïsoleerd huis verhoogt u het comfort in uw woning. In de zomer is het lekker koel in huis en in de winter zit u er lekker warm bij, zonder dat u hoeft te schrikken van een hoge energierekening. Met isolatie bespaart u jaarlijks tot wel 30% energie. Hiermee heeft u de kosten vaak al binnen 3 tot 5 jaar terugverdiend.

afbeelding
afbeelding

Isoleren is eenvoudig

Er zijn drie manieren om uw woning te isoleren: via dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Wat u ook kiest, het is heel eenvoudig en vaak al binnen 1 dag geregeld.

Bij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie worden er een paar kleine gaatjes in uw muur gemaakt. Door die gaatjes wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. De gaatjes worden weer dichtgemaakt en u ziet er niets meer van. Zo geniet u binnen 1 dag al van de voordelen van spouwmuurisolatie.

Meer informatie over isolatie


Zonne-energie

Uw profiel

Laat uw besparing nog meer aansluiten op uw persoonlijke woonsituatie. Beantwoord 2 extra vragen via 'Profiel aanpassen'.

Zonnepanelen -
Zonneboiler -
Profiel aanpassen ›

Uw bespaarkans

Besparing door Zonne-energie
Zonnepanelen -,-
Zonneboiler -,-
Totaal per jaar -,-
video

Energie besparen met zonne-energie

De zon geeft ons energie, en niet alleen voor voldoende vitamine D. De duurzame energie van de zon zetten we om in stroom. Zelfs in Nederland hebben we genoeg zonneschijn om stroom op te wekken. Met zonne-energie zorgt u zelf voor uw eigen stroom. Of in elk geval een gedeelte ervan. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Zonnepanelen of een zonneboiler?

Met zonnepanelen op uw dak vangt u zonlicht op en dit wordt via een omvormer omgezet in stroom die u in huis kunt gebruiken. Met 10 zonnepanelen bespaart u zo jaarlijks al snel 500 euro op uw energierekening.

U kunt ook kiezen voor een zonneboiler op uw dak. Een zonneboiler zet zonlicht om in warmte, waarmee het water voor de badkamer of keuken op een natuurlijke manier wordt verwarmd. Zo bespaart u tot wel 50% op uw kosten voor warm water.

Meer informatie over zonne-energie

plaatje

Verwarming

Uw profiel

Laat uw besparing nog meer aansluiten op uw persoonlijke woonsituatie. Beantwoord 3 extra vragen via 'Profiel aanpassen'.

cv-ketel -
Leeftijd cv ouder dan 12 jaar -
Service & Onderhoud -
Profiel aanpassen ›

Uw bespaarkans

Besparing op verwarming
cv-ketel -,-
Totaal per jaar -,-

Altijd kunnen vertrouwen op uw cv-ketel

Een warme douche of een verwarmd huis in de winter, het lijkt vanzelfsprekend. Totdat de cv-ketel stuk gaat, dan merkt u pas hoe belangrijk de ketel is voor uw leefcomfort. Heeft u een ketel van 12 jaar of ouder, dan is het aan te raden deze te vervangen door een energiezuinigere ketel. Ook als uw ketel nog goed functioneert. U bespaart hiermee direct op uw stookkosten. Essent biedt een ruime keuze aan A-merken cv-ketels via erkende servicepartners. De installatie is al binnen een dag geregeld.

Meer informatie over cv-ketels

video
plaatje

Een lekker warm huis bij thuiskomst

Een warm huis als u thuiskomt van het werk, dat zou toch heerlijk zijn? Tegenwoordig zijn er allerlei soorten thermostaten waarmee u dit kunt regelen. Onze E-thermostaat is programmeerbaar en op afstand te bedienen. De Nest Learning Thermostat™ is een zelflerende thermostaat, onthoudt de temperatuur die u prettig vindt en zet zichzelf lager als u weg bent. Zo voelt het huis altijd comfortabel aan.


Overige tips

Bekijk uw huis eens met andere ogen

Kijk eens met andere ogen naar uw huis. Daar wordt elk huis beter van. Met de Essent bespaartips ontdekt u nog meer kansen om het wooncomfort in uw huis te verbeteren én kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening.

Bekijk alle bespaartips

Uw bespaarkans

Overige bespaarkansen
Bespaartips -,-
Totaal per jaar -,-

Brievenbus dicht

Haal de post snel uit uw brievenbus en plaats een brievenbusklep of tochtborstel. Door tocht te voorkomen, bespaart u al gauw op uw stookkosten.

Was op 30 of 40 graden

Wassen op lage temperatuur scheelt veel stroom. Bovendien werken de meeste wasmiddelen tegenwoordig al goed bij een temperatuur van 30 graden.

Niet op stand-by

Zet radio, tv en digitaal tv-kastje niet op stand-by. Per jaar gebruikt u zo'n 75 kWh voor deze apparaten die op stand-by staan.

Licht uit

Bent u niet thuis of in een bepaald vertrek, laat de lampen dan niet onnodig aan.

besparing
€ 12,- per jaar

besparing
€ 40,- per jaar

besparing
€ 17,- per jaar

besparing
€ 8,- per jaar


De berekeningen zijn afkomstig van Milieu Centraal

Wij adviseren u graag

Bespreek uw bespaarkansen eens met één van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Ik wil graag een adviesgesprek over:

Uw adres wordt automatisch opgezocht

Besparing wordt berekend...
Besparing wordt berekend...
Mail mij dit overzicht