• Steeds meer Amsterdammers kiezen voor zonnepanelen. En dat is met een reden: zonnepanelen zijn namelijk een slimme investering. Goed voor het milieu én uw portemonnee!

 • Zonnepanelen Amsterdam
 • Haal de zon in huis met zonnepanelen van Essent

  Woont u in Amsterdam en wilt u zonnepanelen op uw dak laten installeren? Dan bent u bij Essent aan het juiste adres! Dit is wat wij bieden:

  • Een scherpe alles-in-1 prijs
  • Installatie in 1 dag door onze lokale servicepartner
  • 10 jaar productgarantie
  • 25 jaar garantie op het rendement van uw zonnepanelen
  • App om uw energie-opbrengst te monitoren
  • Gratis hulp (t.w.v. € 149,95) bij het terugvragen van de btw op de aanschaf en installatie van de panelen

  Besluit u om zonnepanelen aan te schaffen via Essent, dan behoudt u gewoon uw eigen energieleverancier. Overstappen naar een energiecontract van Essent mag, maar hoeft niet - dat is mooi meegenomen!

  Vraag gratis adviesgesprek aan
 • De vele voordelen van zonnepanelen

  Zonnepanelen: steeds meer mensen laten ze op hun dak leggen. En dat is met een reden, want zonnepanelen hebben heel veel voordelen!

 • Kostenbesparing

  Zonnepanelen Amsterdam

  Uw energierekening zal flink dalen wanneer u zonnepanelen op uw dak hebt liggen. U wekt immers uw eigen stroom op en hoeft dus minder stroom van uw energieleverancier af te nemen.


  Ja, ik wil ook besparen

 • Beter energielabel

  Zonnepanelen Amsterdam

  Dankzij zonnepanelen gaat het energielabel van uw woning met 1 of meerdere sprongen omhoog. Daardoor stijgt de waarde van uw woning en krijgt u uw huis sneller verkocht. Win-win!


  Ja, ik wil een beter energielabel

 • Goed voor het milieu

  Zonnepanelen Amsterdam

  De groenste stroom die u kan opwekken is met uw eigen zonnepanelen. Met zonnepanelen op u dak vermindert u namelijk de CO2-uitstoot en dat is draagt bij aan een schoner milieu.


  Ja, ik wil een schoner milieu

 • Zonnepanelen: een slimme investering

  Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Laat u zich vooral niet tegenhouden door de kosten, want zonnepanelen leveren op de lange termijn bijzonder veel op.

  Gratis groene stroom na de terugverdientijd

  De terugverdientijd van zonnepanelen is de laatste jaren hard gedaald. De investering in een gemiddeld zonnestroomsysteem wordt tegenwoordig al binnen zes tot tien jaar terugverdiend. Daarna profiteert u nog vijftien tot twintig jaar van gratis groene stroom. Dit scheelt aanzienlijk op uw energierekening; de besparing kan oplopen tot duizenden euro's. Het rendement van een investering in zonnepanelen is zo'n 8 procent: een stuk hoger dus dan de rente op uw spaarrekening.

  Btw-teruggave op aanschaf en installatie

  Een ander aantrekkelijk financieel voordeel van zonnepanelen is dat u de btw op aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit scheelt al gauw enkele honderden euro's! Ziet u ertegenop om de btw-teruggave te regelen? Met de gratis btw-teruggaveservice van Essent heeft u hier geen omkijken naar.

  Terugleververgoeding

  Wekt u meer stroom op dan u zelf op dat moment verbruikt? Aan het einde van het jaar kunt u de opgewekte stroom wegstrepen tegen de stroom die u geleverd hebt gekregen. Dit heet salderen. Heeft u netto meer stroom opgewekt dan verbruikt? Dan krijgt u voor de teveel opgewekte stroom een terugleververgoeding.

  Doe de Zonnepanelencheck

 • Servicepartner van Essent
 • Energiewacht: onze servicepartner in Amsterdam

  Kiest u voor zonnepanelen via Essent? Wij werken samen met lokale servicepartners. Onze servicepartner in Amsterdam is Energiewacht. De monteurs van Energiewacht beschikken over gedegen vakkennis en geven u graag advies over zonnepanelen. De installatie van een zonnestroomsysteem op uw dak is vaak al binnen één dag afgerond.


  Energiewacht

  Zo gaat de installatie in z'n werk:

  1. Plaatsen van de zonnepanelen: de zonnepanelen worden volgens het vooraf afgestemde legplan op uw dak gemonteerd
  2. Installeren van de omvormer: de zonnepanelen worden aangesloten op de omvormer en de bekabeling wordt zoveel mogelijk weggewerkt
  3. Aansluiten op de meterkast: de omvormer wordt aangesloten op een nieuwe groep in de meterkast
  4. Uitleg en advies: de monteur laat zien hoe u de opbrengst van uw zonnepanelen kunt monitoren

  Wij begrijpen dat u vooraf goed wilt weten wat voor u het beste is. Met een vrijblijvend advies helpen wij u de juiste keuze te maken.


  Adviesgeprek aanvragen