• Een goede verwarming van uw huis is belangrijk. Want hoe mooi uw Amsterdamse woning ook is, u heeft er pas echt plezier aan als het ook aangenaam warm is. Uw cv-ketel zorgt voor warm water, zodat u kunt genieten van een lekker warme douche en een aangename temperatuur in huis. Ook in Amsterdam levert Essent cv-ketels en service en onderhoud voor uw cv-ketel.

 • Cv-ketel Essent Amsterdam
 • Warm huis, warme douche met een cv-ketel van Essent

  Een warm huis en een warme douche, daar zorgt uw cv-ketel voor. Woont u in Amsterdam en is uw cv-ketel aan vervanging toe of zelfs kapot? Dan adviseren we u graag over de mogelijkheden.

  • Ruime keuze uit topmerken cv-ketels
  • Vrijblijvend en persoonlijk advies op maat
  • Veilige installatie in 1 dag door onze lokale servicepartner
  • Uw oude cv-ketel wordt door ons afgevoerd

  Schaft u een nieuwe cv-ketel aan via Essent, dan behoudt u gewoon uw eigen energieleverancier. Een energiecontract afsluiten bij Essent mag natuurlijk wel, maar is niet verplicht.

  Vraag gratis adviesgesprek aan
 • De vele voordelen van een goede cv-ketel

  Het vervangen van een oude cv-ketel heeft veel voordelen, waaronder:

 • Comfort in huis

  Cv-ketel Amsterdam

  Een goed werkende cv-ketel is wel zo comfortabel. Heeft uw cv-ketel moeite om het huis te verwarmen of wilt uit meerdere kranen tegelijkertijd warm water kunnen tappen? Dan is een cv-ketel met een hogere comfortwaarde misschien iets voor u. Zo geniet u optimaal van een aangenaam warm huis en een lekker hete douche.


  Ja, ik wil ook comfort

 • Zekerheid

  Cv-ketel Amsterdam

  Een gemiddelde cv-ketel gaat 12 tot 15 jaar mee. Naarmate de leeftijd van uw cv-ketel stijgt, wordt de kans op storingen steeds groter. Vooral als de winter voor de deur staat en de kou zijn intrede doet ontstaan er vaker storingen. Het is daarom aan te raden uw cv-ketel tijdig te vervangen, zodat u niet in de kou komt te zitten.


  Ja, ik wil ook zekerheid

 • Kostenbesparing

  Cv-ketel Amsterdam

  Vooral als u een oude conventionele cv-ketel of VR-ketel in huis hebt, kunt u veel energie besparen. Nieuwe HR-ketels hebben een veel hoger rendement, omdat ze efficiënt gebruik maken van restwarmte en andere slimme technologieën. En dat levert een aanzienlijke besparing op de energierekening op.


  Ja, ik wil ook besparen

 • Soorten ketels

  Cv-ketels zijn er in verschillende soorten en maten. De keuze voor een bepaald type cv-ketel hangt af van diverse eigenschappen:

  VR-ketel, HR-ketel of HRe-ketel

  In een VR-ketel wordt ongeveer 89 procent van de energie door de cv-ketel wordt omgezet in bruikbare warmte. Een HR-ketel is een cv-ketel met een hoog rendement: meer dan 100 procent zelfs. Een HR-e ketel produceert zelf elektriciteit met een aardgasmotor die een kleine generator aandrijft aan die elektriciteit opwekt. Onze lokale servicepartner kan u vertellen welk type ketel het beste in uw huis in Amsterdam past.

  Soloketel of combiketel

  Terwijl een soloketel alleen zorgt voor de verwarming van uw huis, zorgt een combiketel ook voor warm kraanwater. Heeft u bijvoorbeeld al een geiser of boiler in uw keuken en badkamer, dan is een soloketel voor u de juiste keuze.

  Vermogen en comfortwaarde

  Het vermogen van uw cv-ketel moet goed afgestemd worden op uw situatie. Heeft de cv-ketel te weinig vermogen, dan wordt uw huis niet warm genoeg. Teveel vermogen is echter ook niet goed, want dan verbruikt u onnodig veel energie. Een andere eigenschap die de keuze voor een cv-ketel bepaalt, is de ComfortWaarde (CW-waarde). Deze waarde geeft aan hoeveel warm water uw cv-ketel kan leveren. Heeft u een stortdouche? Dan moet uw cv-ketel in 1 keer veel warm water kunnen leveren. Een cv-ketel met een hogere CW-waarde is in dat geval aan te raden.

  Welke cv-ketel past bij mij?

 • Servicepartner van Essent
 • Energiewacht: onze servicepartner in Amsterdam

  Schaft u een cv-ketel aan via Essent? Wij werken samen met lokale servicepartners. Onze servicepartner in Amsterdam is Energiewacht. De monteurs van Energiewacht beschikken over jarenlange ervaring en vakkennis. De installatie van uw nieuwe cv-ketel is vaak al binnen één dag afgerond. Aan het einde van de dag kunt u dus alweer genieten van een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan!


  Energiewacht

  Zo gaat de installatie in z'n werk:

  1. De waterleidingen worden afgetapt en de gastoevoer gesloten
  2. Uw oude CV-ketel wordt verwijderd
  3. Optioneel: het leidingwerk wordt aangepast voor uw nieuwe cv-ketel
  4. Uw nieuwe ketel wordt geplaatst
  5. Het leidingsysteem wordt weer bijgevuld en op de juiste druk gebracht; de gastoevoer wordt weer opgestart
  6. Uw nieuwe ketel wordt ingeregeld en afgesteld

  Wij begrijpen dat u vooraf goed wilt weten welke cv-ketel bij u past en wat u te wachten staat. Met een vrijblijvend advies helpen wij u de juiste keuze te maken.


  Adviesgeprek aanvragen