Mondiale speler in zonne-energie

In 2017 heeft innogy BELECTRIC Solar & Battery overgenomen. Deze overname heeft ertoe geleid dat we een mondiale speler op de markt voor grootschalige zonnecentrales en systemen voor batterijopslag zijn geworden. Op die manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van decentrale en duurzame energievoorzieningen voor de toekomst.

BELECTRIC Solar & Battery heeft in 15 jaar tijd wereldwijd 280 zonneparken gerealiseerd met een capaciteit van 1500 MegaWatt. De stroomproductie is gelijk aan het verbruik van 500.000 Nederlandse huishoudens. Met deze nieuwe dochteronderneming heeft innogy nu een perfecte uitgangspositie om succesvol grootschalige zonneparken te implementeren in Europa en in de groeiregio’s Afrika, India en Zuid-Amerika.

Projecten om trots op te zijn

1. In 2016 heeft de dochteronderneming van Essent – Volta Limburg – de aanbesteding voor zonnepanelen in de stadsregio Parkstad gewonnen voor particulieren. In totaal worden 7.250 Limburgse woningen voorzien van 101.500 zonnepanelen. In Nederland is het één van de grootste solar-projecten voor particulieren.

2. Essent partner Indi Energie installeert zonnepanelen op de daken van de pistes van SnowWorld in Zoetermeer en Landgraaf. Essent helpt SnowWorld bij het ontwikkelen, financieren en realiseren van dit grootschalige zonnestroomproject. De gehele installatie betreft 8.000 zonnepanelen en hiermee is het project één van de grootste zonnestroomprojecten van de Nederlandse vrijetijdsindustrie. Op zonnige dagen is SnowWorld 100% zelfvoorzienend in haar energiebehoefte.