Slimmerik

Meer bewustzijn van
energiebesparende maatregelen

Logo Slimmerik van Essent

‘Denken aan energiebesparende oplossingen’

Fiona Hamberg is accountmanager bij het Nationaal Energiebespaarfonds. In haar werk realiseert ze haar droom om mensen meer bewust te maken van de (financiële) mogelijkheden om je huis makkelijk te verduurzamen.


Duurzaamheid op verjaardagsfeestjes

“Ik heb jarenlang bij financiële organisaties gewerkt. Ik vond het geweldig om mensen aan het denken te zetten met feitelijke informatie. Hen te voeden met informatie waar ze echt iets aan hebben voor meer bewustwording. Die financiële achtergrond combineer ik nu bij het Nationaal Energiebespaarfonds met onze verantwoordelijkheid om te verduurzamen. Op ieder feestje komt duurzaamheid wel ter sprake als onderwerp. Ik vind het belangrijk dat mensen zich laten voorlichten over de mogelijkheden van hun eigen woning. Hoe kunnen zij geld besparen door de woning energiezuiniger te maken? De Energiebespaarlening kan dan de financiële mogelijkheid zijn dit direct te realiseren.

Bewustwording over energiebesparing

Naast de financiële kant van het vak, vind ik het leuk om mensen aan het denken te zetten. Over onderwerpen als: Hoe verwarm ik m’n huis en is het logisch dat ik 10 minuten onder de douche sta? Ik wil mensen laten kijken naar hun energieverbruik en wooncomfort. Het is voor iedereen anders. De één wil triple glas vanwege isolatie en omdat hij/zij aan het spoor woont. De ander wil maatregelen vanwege hoge stookkosten. Die oplossingen kun je financieren met een extra hypotheek, uit spaargeld, maar ook dus met de Energiebespaarlening. Het is motiverend als mensen het verduurzamen van hun woning kunnen uitvoeren door de gunstige financiering en ze kunnen direct aan de slag. Zo wordt de wereld steeds een stukje duurzamer. Samen met onder andere Essent werk ik daar iedere dag aan.”

Wat is het Nationaal Energiebesparingsfonds?

Het Nationaal Energiebespaarfonds stimuleert particuliere woningeigenaren om energiezuinige maatregelen te treffen en is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het fonds is gefinancierd door de Rijksoverheid, de Rabobank, de ASN bank en de Council of Europe Development Bank (CEB). Er is 600 miljoen beschikbaar voor particuliere woningeigenaren en VvE’s.

Met de dienst PlusJeHuis adviseert Essent klanten met welke maatregelen zij energie kunnen besparen. Daarin wijzen we klanten ook op het betaalbaar maken van deze energiebesparende maatregelen door middel van de Energiebespaarlening. In het advies van PlusJeHuis volgt logischerwijs ook informatie over de mogelijke besparing op de energierekening en de kosten van de Energiebespaarlening.

Meer weten over de Energiebespaarlening?

Scan je huis en ontdek hoe je energie bespaart met PlusJeHuis of lees meer over de Energiebespaarlening.