Slimmerik

Een betere leefwereld
met elektrisch rijden

Logo Slimmerik van Essent

‘Overal je elektrische auto kunnen laden’

Arnoud Fontein van de Utrechts start-up Blue Current bedacht ‘De Hidden’ laadpaal voor elektrische auto’s. Een ‘thuis’ innovatie die zijn droom naar een complete duurzame wereld dichterbij moet brengen.


Een verborgen laadoptie

“Waar het kan, moet je je elektrische auto overal en eenvoudig kunnen opladen. Op het werk, bij de kroeg, de sportvereniging maar zeker ook thuis voor de deur. Door gesprekken met onze klanten kwamen we erachter dat het plaatsen van een laadpaal bij bedrijven geen enkel probleem is. Thuis is dat anders, dan wil je zo’n opzichtige laadpaal in je tuin of parkeerplaats niet zien. Daarom hebben we ‘De Hidden’ bedacht. Dat is een verborgen laadoptie die geplaatst wordt in je meterkast en via een kabel naar buiten gaat. Gewoon netjes weggewerkt. Je ziet dus alleen de kabel en dat slaat aan. En via een app op je mobiel kun je het laden makkelijk regelen. We helpen al steeds meer klanten aan ‘De Hidden’ en maken we zo de wereld van elektrisch rijden toegankelijker. En dat willen we graag.

Gezocht: partner in elektrisch rijden

Via een pitchwedstrijd kwamen we in contact met Essent. Zij zochten een partner die hen kon helpen om elektrisch rijden dichterbij hun klanten te brengen. Wij zochten een netwerk. Eén en één is twee. Door de samenwerking met Essent is onze droom om de wereld completer en duurzamer te maken een flinke stap dichterbij gekomen. Wij kunnen opschalen en het levert ons groei op. Essent kan met onze samenwerking klanten beter helpen met verduurzamen. Met Essent werken we er samen aan om drempels voor elektrisch rijden te laten verdwijnen.” 

Meer weten over elektrisch laden?

Ontdek meer over de mogelijkheden van de Hidden laadpaal bij Essent of bekijk de website van Blue Current.