Over ons
Voor iedereen de nummer 1
in nieuwe energie

De energiewereld verandert

Energie is misschien wel de belangrijkste grondstof voor ons leven. Maar de energiewereld verandert. De energietransitie draagt de belofte in zich dat zij kan bijdragen aan een betere wereld. Bij Essent werken we elke dag aan de toegankelijkheid van energie voor onze klanten en de wijze waarop deze gebruikt en toegepast wordt. Een manier die aanhaakt bij de mogelijkheden van onze moderne, gedigitaliseerde wereld. We willen mensen inspireren om de ongekende mogelijkheden van energie in te zetten op een manier die bij hen past. Zo stellen we iedereen in staat op zijn eigen manier mee te doen aan het beter maken van hun leefwereld.

Nieuwe energie voor iedereen

De energietransitie brengt niet alleen uitdagingen met zich mee, maar net zoveel nieuwe kansen en mogelijkheden. Deze veranderingen en kansen noemen we ‘nieuwe energie’. De energietransitie wordt alleen een succes als iedereen mee kan doen en er profijt van kan hebben. Dit kan alleen als de verduurzaming van Nederland betaalbaar, begrijpelijk en toegankelijk blijft. Wij doen er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen én er profijt van heeft.

Meer over nieuwe energie

Verduurzamen van huizen en gebouwen

Eén van de grootste uitdagingen in de energietransitie is het verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen. Wij willen mensen inspireren en helpen hun huis of zaak duurzaam te maken. Met een compleet aanbod zoals groene stroom, energiezuinige CV-ketels, isolatie en zonnepalen. Vakkundig geïnstalleerd en onderhouden door onze monteurs. Zo verlagen we de drempels om mee te doen, zodat iedereen groener, goedkoper en fijner kan leven en werken.

Meer over duurzaamheid

Slimme oplossingen

Nieuwe energie biedt een ongekende wereld aan digitale en slimme mogelijkheden. Wij laten iedereen op een eenvoudige en toegankelijke manier kennismaken met deze wereld. Met innovaties en concrete, pasklare oplossingen waar mensen zelf mee aan de slag kunnen. Niet alles wat nieuw is, is per definitie beter. Voor ons moeten innovaties een echte, relevante bijdrage leveren aan het verbeteren van het leven van mensen en ondernemers. En slim hoeft niet altijd te betekenen dat iets technologisch geavanceerd is. Ook met het slim combineren van bestaande mogelijkheden, uitdagingen en oplossingen maken we het verschil.

Meer over innovatie

Bekijk ook

Energieversnellers

Energieversnellers

Achtergrondverhalen van onze organisatie

Lees meer

Nieuws & Media

Nieuws & Media

Het laatste nieuws van Essent

Lees meer