Ruim 421.700 bezoekers tentoonstelling Bosch

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ heeft een recordaantal bezoekers naar Het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch gebracht. Zo’n 421.700 mensen bezochten tussen 13 februari en 8 mei 2016 de overzichtstentoonstelling, die door de Britse krant The Guardian werd omschreven als ‘een van de belangrijkste tentoonstellingen van de eeuw’. De expositie was het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar ‘Jheronimus Bosch 500’ dat het hele jaar 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

De tentoonstelling was gebaseerd op het meest omvangrijke en internationale onderzoek dat ooit naar het oeuvre van Bosch is gedaan: het Bosch Research and Conservation Project (BRCP). Het leeuwendeel van de door Bosch nagelaten schilderijen en tekeningen werd getoond: 17 van de slechts 24 resterende schilderijen en 19 van de 20 tekeningen. Negen van de getoonde schilderijen werden in voorbereiding op de tentoonstelling gerestaureerd. Nooit eerder keerden zoveel werken van Jheronimus Bosch terug naar ‘zijn’ stad ’s-Hertogenbosch, de plaats waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd.

Winnaars Jherolight Tjilp Delight

Tijdens de tentoonstelling van Jheronimus Bosch: Visioenen van een genie, gingen wij op zoek naar het meest energieke portret. De foto’s werden genomen in de Piaggio van Essent, die van13 februari tot 8 mei iedere vrijdag, zaterdag en zondag rondreed in de Bossche binnenstad. Uit de circa 3.000 kiekjes hebben we de drie meest unieke en energieke foto’s gekozen.

Winnaars Jheronimus Bosch Tjilp Light Fatboy

De winnaars hierboven kregen een bijzondere Jherolight Tjilp Delight van Fatboy. Alle foto’s die zijn gemaakt zijn te bekijken op ons Flickr account.


Founding partner

Essent is founding partner van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Met haar hoofdkantoor in Den Bosch is de energieleverancier lokaal betrokken bij de stad. Daarom stimuleert Essent culturele activiteiten die van grote betekenis zijn voor de stad en ver daarbuiten. Zo ook de tentoonstelling van het oeuvre van de schilder Jheronimus Bosch in het Noordbrabants Museum in Den Bosch: Visioenen van een genie.

  • #bosch500