Winnaars Jherolight Tjilp Delight

Tijdens de tentoonstelling van Jheronimus Bosch: Visioenen van een genie, gingen wij op zoek naar het meest energieke portret. De foto’s werden genomen in de Piaggio van Essent, die van13 februari tot 8 mei iedere vrijdag, zaterdag en zondag rondreed in de Bossche binnenstad. Uit de circa 3.000 kiekjes hebben we de drie meest unieke en energieke foto’s gekozen.

Winnaars Jheronimus Bosch Tjilp Light Fatboy

De winnaars hierboven krijgen een bijzondere Jherolight Tjilp Delight van Fatboy. Zie je jezelf hierboven op de foto staan, stuur dan een email naar sponsoring@essent.nl met je contactgegevens. Alle foto’s die zijn gemaakt zijn te bekijken op ons Flickr account.


Founding partner

Essent is founding partner van de manifestatie Jheronimus Bosch 500. Met haar hoofdkantoor in Den Bosch is de energieleverancier lokaal betrokken bij de stad. Daarom stimuleert Essent culturele activiteiten die van grote betekenis zijn voor de stad en ver daarbuiten. Zo ook de tentoonstelling van het oeuvre van de schilder Jheronimus Bosch in het Noordbrabants Museum in Den Bosch: Visioenen van een genie.

Jheronimus Bosch 500

Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch presenteert van 13 februari tot en met 8 mei 2016 de internationale tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie. Met naar verwachting 20 schilderijen (panelen en triptieken) en 19 tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch (ca. 1450 ’s-Hertogenbosch 1516) ooit. De tentoonstelling vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die ons land heeft gekend: nooit eerder werden zoveel werken van deze “duivelskunstenaar” bijeengebracht. 

Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jeroen van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

  • #bosch500