Zonnecentrale op het stadion

FC Groningen is nog steeds hard op weg om de groenste club van Nederland te worden. Bijna 400 mensen hebben in 1.092 zonnepanelen geïnvesteerd, die inmiddels allemaal geplaatst zijn. Het dak van de Euroborg is hiermee helemaal vol gelegd met zonnepanelen en is een echte zonne-energiecentrale.

Zonnecentrale Euroborg wordt twee keer zo groot

De zonnecentrale wekt jaarlijks zo’n 240.000 kWh duurzame stroom op. Dat is ongeveer evenveel als 70 huishoudens per jaar aan elektriciteit verbruiken. Directeur Hans Nijland van FC Groningen: "Met het project hebben we een stap naar een CO2-neutraal stadion gezet".

Groene ambities van FC Groningen

De keuze van FC Groningen voor een groen en duurzaam beleid komt voort uit betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Groen en duurzaam is het thema van deze eeuw. En door een intensieve samenwerking met de overheid, het bedrijfsleven, het publiek en kennisinstellingen heeft de club al enorme stappen gezet. Hoofdsponsor Essent is hierin een belangrijke samenwerkingspartner.

Samen met Essent werken aan duurzaamheid

Essent prijkt niet alleen met de naam op het shirt, maar werkt met de club intensief samen aan de groene en duurzame ambities van FC Groningen in Euroborg. Zo voorziet Essent de club onder meer van groene stroom en groen gas voor het wagenpark, maakt zij elektrisch vervoer mogelijk en werkt ze aan warmte-koudeopslag. Bovendien levert Essent een bijdrage aan de realisering van het Topsportzorgcentrum van FC Groningen.

Zonnerevolutie begint bij ‘onze’ club

Met dit zoncollectief op de Euroborg wordt een nieuwe stap in de duurzame samenwerking met FC Groningen gezet. Essent-CEO Erwin van Laethem: "Met dit concept bieden wij overheden, de energiesector, bedrijfsleven en particulieren de mogelijkheid in Nederland samen heel wat daken om te turnen tot zonne-energiecentrales. Daarmee zetten we opnieuw een stapje dichter bij een duurzaam Nederland. Dat deze zonnerevolutie begint bij 'onze' club FC Groningen spreekt me natuurlijk des te meer aan."

Meer weten?

Meer informatie over Zon van Ander Dak vind je op www.essent.nl/zonvananderdak