Essent support FC Groningen in de aanloop van bekerfinale

FC Groningenshirt wordt getekend

Voorafgaand aan de KNVB Bekerfinale die plaats vindt op 3 mei 2015, wordt FC Groningen flink gesteund. Zo signeren tientallen fans binnen Essent een groot FC Groningen shirt van 7,5 x 6 meter.  

Hoofdsponsor Essent ontving de voetbalclub donderdag 17 april op het hoofdkantoor in Den Bosch. Daar verzamelden tientallen FC Groningen supporters binnen Essent zich, om het mega grote FC Groningen fan-shirt te signeren. Peter Klomp, verantwoordelijk voor het sponsorship, signeerde het shirt als eerste: “Als hoofdsponsor van FC Groningen vinden wij het fantastisch dat de club nu in de KNVB Bekerfinale staat. Uiteraard hebben wij onder de medewerkers van Essent ook echte FC Groningen supporters. Het tekenen van het fan-shirt geeft ons allen de kans om de club uit het Noorden te steunen tijdens deze bijzondere finale”.

Fan-sjaal

Tijdens de signeersessie kregen de eerste 70 fans die hun krabbel plaatsten een groen-witte sjaal mee naar huis om tijdens de Bekerfinale te dragen. Om dit alles vast te leggen was FC GroningenTV aanwezig en filmde het hele spektakel.  

KNVB Bekerfinale

Op 16 april wist FC Groningen zich te plaatsen voor de bekerfinale door met 3-0 van Excelsior te winnen. In de jacht op de eerste bekerwinst ooit is bekerhouder PEC Zwolle op 3 mei de tegenstander in stadion De Kuip in Rotterdam.