FC Groningen wint KNVB-beker

Winnaars KNVB beker 2015

FC Groningen is de winnaar van de KNVB Bekerfinale in De Kuip. De Groningers waren dankzij twee goals van Albert Rusnák met 2-0 te sterk voor bekerhouder PEC Zwolle.

Essent is trots op de club uit het Noorden en laat dat ook horen. De weg naar de Bekerfinale toe was één groot spektakel te noemen. Zo waren er in de weken voorafgaand en na de wedstrijd verschillende acties uitgezet rondom de bekerfinale. Door de samenwerking tussen FC Groningen en Essent kwam er in de media een massaal respons.  

Road to the Kuip

Road to the Kuip

 Op de A7 richting Rotterdam was het een drukte van jewelste. Op viaducten langs de route naar De Kuip stonden op de dag van de bekerfinale duizenden supporters. Zij zwaaiden de 250 bussen uit op weg naar Rotterdam. De drukte op de weg zorgde voor één lange stoet aan bussen. Bekijk in het filmpje het uitzwaaien van de fans.

Groenste fan

Groenste fan

Een groene fan in hart en nieren: Herman Wilken. Hij won VIP-kaarten via een Twitter-actie en werd tijdens de bekerwedstrijd totaal in de watten gelegd. Hij mocht zelfs de beker even vasthouden. Herman won deze prijs nadat hij een foto van zichzelf instuurde waarop te zien is wat voor een grote fan hij is . Een hele etalage vol aan spullen die hij door de jaren heen heeft verzameld. Wij vonden dit zo bijzonder dat we Herman de dag van zijn leven hebben gegeven.

Het groenste moment

Het groenste moment

Deel jouw groenste moment en maak kans om als VIP naar de huldiging te gaan. Met deze uitdaging wist Tygo Vosdingh wel raad. Hij maakte drie leuke foto’s van zichzelf en won daarmee 2 VIP-kaarten. Daarmee kon hij op de dag van de huldiging heel even ervaren hoe het is om een FC Groningen speler te zijn. Met de KNVB-beker in zijn handen liep hij trots op het veld in de Euroborg. Daarna mocht hij in de bus achter de spelersbus aan rijden en met het hele elftal op de foto. Tygo en zijn moeder hebben genoten. De huldiging

Huldiging

Het hoogtepunt van het grote succes van FC Groningen was de huldiging in het stadspark in Groningen. Duizenden fans en supporters kwamen de club feliciteren met het behalen van de KNVB-beker. Na de toespraak en huldiging stond heel Groningen op zijn kop. De spelers en de staf bedanken alle supporters en vrijwilligers voor hun steun en enthousiasme voor, tijdens en na de finale.