Over RWE

Essent is sinds 30 september 2009 100% onderdeel van RWE, één van Europa’s vijf belangrijkste energiebedrijven. RWE is actief op het gebied van de opwekking, handel, verkoop, transport en levering van elektriciteit en gas.

  • Meer dan 66.000 werknemers
  • Elektriciteit: 16 miljoen klanten
  • Gas: ruim 7 miljoen klanten
  • Omzet 2013: 54 miljard euro

RWE is in Duitsland de grootste leverancier van elektriciteit, in Nederland de tweede en in het Verenigd Koninkrijk de vierde. RWE levert ook in Oost- en Zuidoost-Europa.

In de afgelopen jaren heeft het RWE-concern met een grootschalig investeringsprogramma nieuwe milieuvriendelijke en flexibele opwekkingscapaciteit gebouwd. Naast meer efficiënte kolencentrales spelen state-of-the-art aardgascentrales en duurzame energie daarbij een belangrijke rol.

RWE Supply & Trading (RWEST) is een belangrijke internationale handelaar in zogenoemde energy commodities als kolen, gas, elektriciteit, CO2-emissiecertificaten en duurzame energiecertificaten. Dit ten behoeve van het eigen bedrijf en derden.

RWE onderkent de grote veranderingen voor de gevestigde energiebedrijven die de overgang naar een duurzame energievoorziening met zich mee brengt. Voor deze nieuwe werkelijkheid is een nieuwe strategie nodig: RWE wil de meest vertrouwde en best presterende partner zijn voor de transformatie van de Europese energievoorziening.

Kijk voor meer informatie over het RWE-concern op www.rwe.com.