Een duurzame toekomst!

Stelt u zich eens voor. Consumenten en bedrijven die nog meer profiteren van hun eigen, lokaal en duurzaam opgewekte energie dan zij nu doen. Zou dat niet fantastisch zijn? Essent gaat de uitdaging aan om decentraal opgewekte energie zo goed mogelijk te benutten. Want vaak gaat dit kostbare goed verloren op de momenten dat we er niet zijn, of slapen of als het ’s nachts hard waait. Zonde vindt Essent. Vandaar dat we op zoek zijn naar oplossingen.

Energie, vroeger nu toekomst!

Slimme energie

Met een slim energiemanagementsysteem willen we er voor zorgen dat dicht bij de bron, op het moment van opwek, gebruik wordt gemaakt van de duurzame energie die vrijkomt. We willen dat voor de consument en we doen dat al jaren voor zakelijke klanten. Via Powerhouse. Deze systemen helpen de klant om zonder omkijken op de juiste momenten lokaal opgewekte, duurzame energie te gebruiken. Alle systemen, van vaatwasser, zonnepaneel, WKK (warmte-krachtkoppeling) of elektrische auto, praten dan automatisch met elkaar en maken de ‘beste’ keuzes op het gebied van energieverbruik. Voor u gemakkelijk en tegelijkertijd duurzaam.

Energiekoplopers

Essent heeft al diverse systemen getest. Zij was betrokken bij Power Matching City: het lokale energiesysteem van de toekomst in een wijk in de gemeente Hoogkerk. Het systeem is in de afgelopen jaren verfijnd in het project EnergieKoplopers in Heerhugowaard. EnergieKoplopers was een slimme energieproeftuin waar samen met wijkbewoners energie-oplossingen van de toekomst werden onderzocht waarmee huishoudens op een eenvoudige manier duurzamer kunnen worden. Eind 2016 is ook dit project afgerond. Wat er in de proeftuin onderzocht werd, kun je in onderstaand animatie zien: