Meer dan energie

Essent wil in 2020 twintig tot dertig procent van haar omzet halen uit producten anders dan elektriciteit en gas. Een groot deel van deze nieuwe inkomsten moet uit producten komen die onze klanten helpen zuiniger met energie om te gaan en die tegelijkertijd ook meer comfort en gemak geven.

Energiebesparende producten

Klanten kunnen bij Essent al lang terecht voor de aanschaf van een nieuwe HR-ketel. De afgelopen jaren hebben we andere producten toegevoegd zoals muur- en vloerisolatie, een besparingsadapter voor tl-buisverlichting en het E-inzicht systeem waarmee het energieverbruik van apparaten gemeten kan worden en de apparaten op afstand- aan en uitgezet. In 2013 zijn zonnepanelen, raamisolatie en pompschakelaars voor vloerverwarming aan onze productreeks toegevoegd. Veel van deze producten, bijvoorbeeld ketels en zonnepanelen en het aanbrengen van woningisolatie, worden ge√Įnstalleerd door deskundige partners.

In samenwerking met Google dochter Nest Labs was Essent in 2014 het eerste Nederlandse energiebedrijf dat de nieuwe Nest zelflerende thermostaat in Nederland mocht voeren. De thermostaat maakt programmeren overbodig en weet dankzij de ingebouwde sensoren wanneer de bewoners van huis zijn en kan de temperatuur dan verlagen. De temperatuur kan bovendien worden ingesteld vanaf je smartphone.

Essent heeft ook een zonnepaneelaanbod voor klanten zonder eigen dak. Met bijna vierhonderd deelnemers en bijna 1.100 zonnepanelen is het project op het dak van voetbalstadion Euroborg in Groningen het grootste collectieve zonnestroomproject in Nederland tot nu toe. De groene centrale op Euroborg is geheel tot stand gekomen via crowdfunding. Particuliere investeerders konden een of meerdere panelen adopteren en zo de bouw van het zonnedak mogelijk maken.