Elektriciteit en gas

Voor elektriciteit- en gas kan de klant niet alleen kiezen voor vaste of variabele tarieven maar ook sinds 2013 voor een nieuwe product “ZekerDalen”, Met ZekerDalen profiteert de klant van een jaarlijks dalend stroomtarief en een scherp vast gastarief. Een uniek aanbod, waardoor klanten de komende jaren geen omkijken meer hebben naar hun energiecontract. Met dit product richtte Essent zich als eerste energiebedrijf in Nederland nadrukkelijk op het belonen van trouwe klanten.

Groene energie

Essent introduceerde als eerste Nederlandse energiebedrijf het product Groene Stroom in 1995. Twintig jaar later zijn wij nog steeds één van de grootste leveranciers van groene stroom in het land met 1,3 miljoen klanten. Essent Groene Stroom is voor 80% afkomstig van Nederlandse windenergie en biomassa (in ongeveer gelijke delen) en voor 20% uit buitenlandse waterkracht. Essent WindStroom is voor 100% afkomstig van Nederlandse windenergie.

Voor milieubewuste consumenten levert Essent ook CO2-neutraal gas. Voor dit aardgas zorgt Essent ervoor dat de hoeveelheid CO2 dat de klant thuis uitstoot bij het verbruik volledig gecompenseerd wordt. Dit doen we met behulp van CO2-offsets van de beste kwaliteit, namelijk Gold Standard VERs van duurzame energie projecten. De Gold Standaard waarborgt dat er daadwerkelijk sprake is van CO2-emissiereducties in de betrokken projecten ten opzichte van een realistische baseline.

Zakelijk klanten kunnen ook Groen Gas van Essent afnemen. Dit product is populair bij bus- en andere transportbedrijven die hun bedrijfsvoering willen vergroenen. Voor deze klanten zijn ook Garanties van Oorsprong beschikbaar voor elektriciteit uit Nederlandse biomassa, Nederlandse windenergie, en buitenlandse waterkracht.