Duurzaamheid
Voor vandaag en morgen

We nemen iedereen mee in de energietransitie

De manier waarop je woont, werkt en omgaat met energie verandert. Je gebruikt steeds meer elektrische apparaten en dat heeft impact op de aarde. Om ook in de toekomst een leefbare wereld te behouden, moeten we de CO2-uitstoot reduceren. Wij maken de weg vrij voor slimme en duurzame energievoorzieningen, voor consumenten en de zakelijke markt. Onze producten en diensten dragen bij aan een groene wereld én passen bij de veranderende energiebehoefte. Dit doen we voor jou, voor onszelf en voor alle generaties na ons.

 

Groene Stroom

In 1995 lanceerden de rechtsvoorgangers van Essent - PNEM en IJsselmij - als eerste in Nederland het duurzame energieproduct Groene Stroom ®. Sindsdien zijn we een van de grootste groene stroomleveranciers van Nederland.

Rondleiding windpark

Beleef de kracht van de wind. Ben je benieuwd hoe groene stroom door windmolens wordt opgewekt? We verzorgen op aanvraag gratis groepsrondleidingen bij een van de Nederlandse windparken van ons moederbedrijf innogy. Een windexpert vertelt je over de werking van windturbines, waarna je zelf direct een kijkje kunt nemen. Voor een rondleiding heb je de keuze uit drie innogy windparken.


Vraag een rondleiding aan bij innogy

Duurzame ambities

Duurzame ambities

Ontdek hoe wij met onze duurzame ambities de energietransitie betaalbaar, begrijpelijk en toegankelijk willen maken voor consumenten en ondernemers


Lees meer

Duurzame partners

Partners

Wij geloven dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst. Daarom werken we samen met verschillende partijen om dit te realiseren


Ontdek alle partners

Hoe wij kijken naar een duurzame toekomst?

Bekijk de video


Verduurzamen huizen en gebouwen

Verduurzamen huizen en gebouwen

In een keer van het aardgas af is niet voor iedereen haalbaar. We brengen de energietransitie naar het hier en nu door stapsgewijs te verbouwen. Voor elke klant met elk budget een duurzame oplossing.

Meer over verduurzamen

Groen gas

Groen Gas

Groen gas (biogas) is een duurzaam geproduceerd gas. Jaarlijks leveren we 20% van al het beschikbare groene gas in Nederland aan zakelijke en particuliere klanten.


Meer over Groen Gas

Groene Windstroom

Groene Windstroom

Al in de jaren tachtig begonnen we met de bouw van windmolens duurzaam energie op te wekken. Nu bieden we onze particuliere en zakelijke klanten 100% Nederlandse Groene Windstroom.


Meer over Groene Windstroom

Meer weten over duurzaamheid bij Essent?

Heb je vragen over onze strategie, onze duurzame ambities of wil je graag in contact komen met Essent over duurzaamheid?

Neem contact op