Met de Hidden
tank je lekker thuis

Energieversnellers

Vorig jaar is het aantal volledig elektrische auto's in Nederland verdubbeld. Logisch dat ook de vraag naar laadpalen stijgt. Daarom hebben we de samenwerking met de Utrechtse startup Blue Current opgezocht. Zij hebben een innovatief en verborgen laadpunt voor thuis ontwikkeld: de Hidden. Jeroen den Boer, manager Elektrisch rijden van Essent, vertelt trots: “De Hidden is met afstand de makkelijkste oplossing voor iedereen die elektrisch wil rijden”.

Hidden verder ontwikkeld met BlueCurrent

“We hebben veel verstand van elektriciteit, maar voor elektrisch rijden zochten we nog een slimme oplossing. Je komt dan vanzelf uit bij partijen die al producten hebben ontwikkeld. In ons geval was dat Blue Current. Zij hebben de slimme laadpaal ontwikkeld, wij hebben toegang tot installateurs, een grote afzetmarkt en natuurlijk stroom. Je stapt namelijk niet zomaar in die markt. Een laadpaal kopen is één ding, je wilt ook dat de laadpaal werkt. Samen met Blue Current hebben we alles in huis om de Hidden van A tot Z te leveren.”

Het ultieme gebruikersgemak van onze laadpaal

“Geen gedoe met een ingewikkelde handleiding of in de rij wachten bij een tankstation. Mensen hebben daar gewoon geen zin in. Wij wilden een slimme laadoplossing waar het gebruikersgemak voorop staat. Daarom hebben we kopers van elektrische auto’s gevraagd wat ze nodig hebben. Geen aannames, maar gewoon praten met de doelgroep. Zo zijn we uiteindelijk bij de Hidden van Blue Current uitgekomen. Samen kijken we hoe het product nog beter kan. Zo hebben we de Hidden bijvoorbeeld geïnstalleerd bij 2 medewerkers van Essent. Hun feedback en die van de andere gebruikers nemen we mee in het continu verbeteren van het product.

Trots op onze laadpaal

Met de Hidden tank je gewoon lekker thuis. En het gebruikersgemak is geweldig, je hoeft alleen in te prikken. Een volgende stap is misschien dat de slang in de muur verdwijnt. Dan zie je de Hidden echt niet meer. Maar dat zou de kosten omhoog jagen. En wij willen graag dat iedereen mee kan doen.”

Hoe werkt de Hidden?

“De Utrechtse startup Blue Current is al een tijd bezig met het ontwikkelen van de allerbeste laadpaal. Voor de zakelijke markt moest de laadpaal vooral praktisch zijn, voor thuis wilden mensen ook een mooie oplossing. Zo kwamen ze op het idee om de laadtechniek weg te werken in de meterkast. De Hidden is een 22kW AC laadpunt dat je bedient met ‘plug and charge’ of via een app op je mobiel. Aan de buitenkant zie je alleen een soort blauwe tuinslang. Hoe je betaalt? Je gebruikt je laadpas om de stroomkosten te verrekenen of een declaratie-overzicht. Ook je buurman kan met z’n laadpas bij jou tanken. Natuurlijk alleen als jij dat oké vindt.”

Meer dan alleen een nieuwe brandstof

“Elektrisch rijden verandert langzaam de wereld. We gaan naar een wereld waarin delen centraal staat, kijk maar naar Airbnb en Uber. Mensen zijn nu soms nog bang dat hun favoriete laadpaal bezet is. Om (onbewuste) laadpaalklevers tegen te gaan, hebben we een parkeerschijf gemaakt. Simpel, maar doeltreffend. Daar zet je de begintijd op én je telefoonnummer. We willen namelijk allemaal hetzelfde. Onze auto opladen wanneer we dat willen.”

Jeroen den Boer

Het begin van een deeleconomie

“De elektrische auto Amber die je ziet op de foto, gaat ook over delen. Maar dan over het delen van je auto. Parkeerplekken worden steeds schaarser. We willen zelf de veranderingen in de maatschappij begrijpen. Daarom staan bij ons op kantoor Ambers klaar voor onze medewerkers. Zo leren we zelf ook om te delen en zien we hoe elektrisch rijden in de praktijk werkt. Je wilt natuurlijk niet alleen dat je een product verkoopt maar ook dat het gebruikt wordt. We blijven een commercieel bedrijf.”

Meer weten over elektrisch rijden en de Hidden?

Bekijk welke 4 ontwikkelingen Jeroen nog meer ziet of lees meer over onze laadpalen op essent.nl/laadpalen.


Lees meer energieke verhalen