Verduurzamen lastig?
Nergens voor nodig!

Energieversnellers

Sinds 1909 helpen we klanten met hun energiezaken. Een paar jaar geleden merkten we dat klanten veel vragen hadden over de energietransitie zoals ‘Moet ik direct van het gas af?’ en ‘Leveren zonnepanelen genoeg energie voor mijn huishouden?’. Natuurlijk willen we iedereen helpen met verduurzamen. Samen met onze servicepartners hebben we daarvoor ook alles in huis. Maar hoe dan? Product Owner Erik Smit ontwikkelde met zijn team PlusJeHuis: een compleet advies om duurzamer te wonen.

Met PlusJeHuis maak je eerst een online scan van je woning. Vervolgens krijg je advies wat de beste maatregelen zijn voor de woning. Daarna kun je direct offertes aanvragen of het advies verder telefonisch bespreken. De laatste stap is de uitvoering van de gekozen maatregel. Erik geeft aan: “Klanten verwachten dat ze voor advies bij ons terecht kunnen, juist op het gebied van verduurzamen. Maar we doen dus meer. We zorgen met onze servicepartners ook voor de uitvoering ervan.”

Van traditionele energieleverancier naar duurzame energieadviseur

Onze service moet zo makkelijk mogelijk zijn voor klanten. Maar wat is de allerbeste service? Uit onderzoek bleek dat mensen advies willen over verduurzamen, meer inzicht in de energierekening maar ook op zoek zijn naar inspiratie over alle mogelijkheden in huis. Erik vertelt: “Met een klein team zijn we gaan kijken hoe we kunnen adviseren over duurzaam wonen. Wij weten alles over energie, onze servicepartners alles over zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en andere duurzame maatregelen.”

Hoe willen klanten advies over verduurzamen?

Elk bedrijf test ideeën voor ze naar de markt gaan. Wij natuurlijk ook. Erik legt uit: “Mensen hebben het druk. Daarom wilden we testen met telefonisch advies. Klimaatroute, onze partner voor de zakelijke markt, heeft ons daarbij geholpen. We merkten al vrij snel dat deze manier van adviseren heel goed werd gewaardeerd. Dat verraste ons in positieve zin. Je hebt namelijk best veel producten die ook nog eens behoorlijk ingewikkeld zijn, maar toch valt dat op afstand prima met klanten te bespreken.”

Telefonisch advies verder testen in eigen huis

Een succesvolle test dus. Volgens Erik was de meest logische stap daarna het testen met onze eigen medewerkers. Zij zijn al gewend om over stroom en gas te adviseren. “Onze adviseurs zijn overduidelijk geen installateurs . Ze hebben zichzelf opgeleid hoe ze samen met de klant tot de beste duurzame oplossingen komen voor thuis. Door veel vragen te stellen, weten ze wat de klant echt gaat helpen zonder het gesprek onnodig ingewikkeld of technisch te maken. En dat waarderen klanten enorm. Ook onze aanpak stelt hen gerust. We pakken het verduurzamen stapsgewijs aan en leggen uit waarom. Eerst bijvoorbeeld isoleren, daarna de isolatiewaarde checken en kijken welke warmtepomp daarbij past. Mensen zijn opgelucht en blij dat ze advies krijgen voor hun hele huis met een goed plan van aanpak. We kregen ook herbevestigd dat klanten het fijn vinden om zich alvast online te oriënteren. Daarvoor ontwikkelden we een online scan waarin je zelf kunt aangeven wat je doel is: geld besparen, minder gas verbruiken, comfort verhogen of een beter energielabel.”

Erik Smit

'We onderscheiden ons echt met PlusJeHuis'

In Nederland zijn genoeg partijen die adviseren over duurzaam wonen. Maar nog geen grote partij die het hele traject integraal van A tot Z aanbiedt. Erik laat weten: “Wij doen dat wel. Daar onderscheiden we ons echt in. Iedereen heeft een stukje van de keten maar wij pakken ‘m helemaal. Onze klanten vinden het fijn dat ze maar met één bedrijf hoeven te schakelen.”

Klaar om Nederland te verduurzamen

In een jaar tijd heeft het team een idee tot leven gewekt. Een idee dat ervoor zorgt dat duurzaam wonen voor iedereen binnen handbereik is. Binnenkort start de campagne om meer mensen te helpen verduurzamen. Erik is trots op zijn steeds groter wordende team, maar geeft wel aan: “Wij zorgen dat duurzaam wonen bereikbaar is. Maar de overheid moet helpen om te zorgen dat mensen ook echt willen verduurzamen waarbij voorlichting en subsidies belangrijk zijn. Duurzaam wonen moet voor iedereen betaalbaar zijn!”.

PlusJeHuis? Probeer de scan zelf maar eens uit!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden met jouw woning? In een paar stappen weet je wat jouw huis nodig heeft. Doe de scan.

Meer energieversnellers