Energieversnellers

Werken aan
nieuwe energie

Het nieuwe energielandschap

Wij zetten visie om in realiteit. Iedere dag werken wij aan de ongekende mogelijkheden van nieuwe energie. Aan het energielandschap van morgen. Wij willen iedereen inspireren met onze ideeën en activiteiten en verbinden innovatie met energie. Ontdek meer over de energie van onze enthousiaste collega's en lees maandelijks een nieuw achtergrondverhaal over onze organisatie.
Vrouwen in de Techniek | Essent

Onderhoudsmonteur Nancy komt voor ketel én klant

Sinds een jaar of 3 werkt Nancy Oude Lansink als onderhoudsmonteur bij Geas Energiewacht. Bij deze servicepartner van Essent vinden ze dat doodnormaal, een vrouw met een technisch beroep. De klanten? Die kijken nog weleens verrast op als ze de goedlachse Twentse in hun deuropening aantreffen. Vooroordelen over vrouwen die niet technisch zouden zijn, pareert Nancy met gemak: “Wij vrouwen, wij kunnen alles!”.

Lees meer

Trots op Essent

Als Essent hebben we alles in huis om Nederland te verduurzamen. Maar de energiemarkt verandert in sneltreinvaart. Om ons marktleiderschap uit te bouwen, hebben we vorig jaar de opzet van onze organisatie aangescherpt. Maar er ontbrak nog iets. Een wenkend perspectief, zoals Dennis Lith het noemt. Een kompas voor medewerkers zodat ze zich verbonden voelen met Essent en de koers van het bedrijf. Als Head of Brand and Digital Content schreef hij het verhaal van ‘Wij zijn Essent’.

Lees meer

Dennis Lith | Trots op Essent
Werken als 1 bedrijf in cv-campagne. Paul Oudshoorn (rechts op foto) Christiaan Koppelaar (links op foto)

Werken als 1 bedrijf in cv-campagne

De een is pas nét bij Essent begonnen en werkt al bijna vanaf de start thuis. De ander zit in het hoge Noorden, in Assen bij servicepartner Energiewacht. Online marketeer Paul Oudshoorn (rechts op de foto) en campagnemarketeer Christiaan Koppelaar (links op de foto) werken sinds een aantal maanden samen aan de huidige heating-campagne van Essent en servicepartners. Ze treffen elkaar digitaal en zien elkaar voor de tweede keer – het is er nu eenmaal de tijd naar. Een gesprek over de samenwerking tussen moederbedrijf Essent en 6 servicepartners in een thematische campagne.

Lees meer

Energie voor iedereen, ook onder bewindvoering

Betaalbare en duurzame energie. Dat willen we als energiemaatschappij voor iedereen toegankelijk maken. Soms lukt het kwetsbare klanten niet om hun energierekening te betalen. Met sociaal incasseren helpen we deze mensen om hun betaalproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Maar ook als mensen onder bewindvoering staan, zorgen we dat ze energie blijven krijgen. Tjip Postma, Teammanager Incasso, vertelt hoe we dan klaar staan.

Lees meer

Schuldhulpverlening met bewindvoerders
Advies aan de keukentafel op afstand | Essent

Advies aan de keukentafel op afstand

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst. Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken. De afgelopen tijd was dat wel anders. Wekenlang waren hij en zijn gezin ziek thuis. Alex vertelt over de invloed die corona heeft gehad. Op persoonlijk vlak en op zijn werk, dat hij weer veilig kan doen nu hij gelukkig weer beter is.

Lees meer

Start je eigen Digital Performance Department

Al jaren werkte Essent samen met externe bureaus voor de inkoop van online marketing. Manager Karlien Wolters zag onbenutte kansen op digitaal vlak en pitchte het idee voor een gloednieuwe afdeling binnen Essent: de Digital Performance Department. Lees hoe zij succes na succes boekt met haar team.

Lees meer

Karlien Wolter | Essent
Project De Groene Brink van Kemkens met Twan

Proeftuin De Groene Brink smaakt naar meer

De Groene Brink is een voormalig ontmoetingscentrum in Oss. Tegenwoordig zijn het 4 nul-op-de-meter-woningen (NOM). Maar dat duurzame aspect is niet alleen wat deze sociale huurhuizen speciaal maakt. Twan van Grinsven is operationeel manager bij Kemkens, een van de servicepartners van Essent. Hij vertelt over de inzichten die De Groene Brink als proeftuin voor energiezuinig renoveren, opleverde.

Lees meer

Gezonde lessen van een crisis

Een gezonde en veilige omgeving om in te leven én te werken. Midden in de coronacrisis lopen die twee dingen voor honderden medewerkers van Essent dwars door elkaar heen. Rob Koelewijn is manager Health, Safety & Environment (HSE). Hij vertelt welke invloed de uitbraak van het COVID 19-virus heeft op zijn werk. Maar ook over het belang van een prettige werkomgeving op mentaal en fysiek vlak. Niet alleen in tijden van crisis, maar gewoon het hele jaar door.

Lees meer

 Gezonde lessen van een crisis | Essent
Kirstin Simons directeur Corporate Affairs | Essent

Sociale samenwerking waarin iedereen wint

Een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we allemaal. Als individu, maar zeker als groot bedrijf. Kirstin Simons is directeur Corporate Affairs bij Essent. Zij besloot de handen ineen te slaan met de Refugee Talent Hub, een organisatie die werkgeverstalent en vluchtelingentalent samenbrengt. Een sociale samenwerking met win-win-win-potentie.

Lees meer

Steeds meer vraag naar biogas

Veel energieleveranciers leveren gas. Een fossiele brandstof met veel CO2-uitstoot. Vervolgens kopen ze certificaten om die uitstoot te compenseren. Zo investeren ze in duurzame energie. Ook Essent doet dat. Maar we leveren ook biogas aan onze klanten. Echt groen gas, opgewekt met bijvoorbeeld mestoverschotten. Wieneke Huijben, manager Biogas, koopt ons biogas in en ziet de volumes toenemen.

Lees meer

Wieneke Huijben | Manager Biogas
Maarten van Dijk

Succesvol samenwerken met data

Ondernemen is kansen zien in de markt en ze grijpen. Essent is een groot bedrijf, zelfs marktleider als energieleverancier. Maar het kan altijd beter. De energiemarkt is namelijk steeds in beweging. Wie ziet op tijd de kansen én neemt de beslissingen? En hoe werk je dan het beste samen? Maarten van Dijk, lead Commodity+ Activation Room, vertelt ons over de nieuwe manier van werken in de Activation Room.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken

Een eigen opleidingscentrum voor monteurs is pure noodzaak. Goedgeschoolde monteurs zijn namelijk onmisbaar voor de energietransitie. Dus krijgen de monteurs van Kemkens, servicepartner van Essent, praktijkles in de nieuwste technieken zoals die van warmtepompen. Naast bijscholing biedt het centrum ook praktijkopleidingen aan studenten van het ROC. Ben Goossens, commercieel manager Kemkens, vertelt ons alles over opleidingscentrum InstallOne.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken
Geen energietransitie zonder energiemonteurs

Geen energietransitie zonder energiemonteurs

‘Technisch personeel is nauwelijks te krijgen’ kopt de NOS. Geen nieuws op zich, want Nederland komt al jaren vakmensen tekort. Hoe gaat Essent daar mee om? We staan namelijk vol achter het klimaatakkoord en willen mensen helpen met het verduurzamen van hun huizen. Dat kan alleen als we genoeg energiemonteurs hebben. Véronique Oonk, Strategisch Adviseur Employer Branding & Recruitment Marketing bij Essent: “Het heeft geen zin om met z’n allen in dezelfde vijver te vissen. We moeten de visvijver groter maken.”

Lees meer

Sociaal incasseren van de energierekening

De meeste mensen betalen hun energierekening keurig op tijd. Soms lukt dat niet, dan staan wij klaar om te helpen. Teammanager Incasso Laurette Fettig: “Wij gaan graag een duurzame relatie aan met onze klanten. We willen voorkomen dat ze worden afgesloten van energie. Daarom zijn we anders gaan werken.”

Laurette Fettig over sociaal incasseren
Groene Club

Volle clubkas, lage broeikas

Eind september vorig jaar startte KNVB een nationaal verduurzamingsprogramma voor amateurvoetbalclubs: De Groene Club. Essent is trotse eerste partner. De gezamenlijke doelstelling is om de komende vier jaar 1.200 voetbalclubs te verduurzamen en ook de interesse te wekken van leden van deze clubs. Programma Manager Marjolein van Erken Calandt vertelt over deze ambitie en de aanpak.

Lees meer

Meer tijd voor het échte werk

Vóór 1 juli dit jaar moeten ruim 100.000 bedrijven melden welke energiebesparende maatregelen ze nemen. En ondernemers zijn vaak niet voor niets ondernemers: die willen gewoon lekker aan het werk. Bas van den Brenk, directeur van Essent-onderdeel Klimaatroute, vertelt hoe de InfoPlichtService ondernemers een hoop kopzorgen uit handen neemt.


Lees meer

Klimaatroute
Alma Krug

Sociale huurwoningen verduurzamen

Niet te lang praten maar gewoon doen is belangrijk. En al helemaal als we de klimaatdoelen willen gaan halen. Alma Krug, segmentlead E+ voor de zakelijke markt, heeft samen met haar projectteam een plan gemaakt om de woningvoorraad van woningcorporaties te verduurzamen.


Lees meer

Energie geven aan mensen die het nodig hebben

We willen de energierekening voor iedereen betaalbaar houden. Daarom wordt het op lange termijn ontzettend belangrijk om mensen te stimuleren om hun huis te verduurzamen en het energieverbruik te verminderen. Luuk Kuipers, werkzaam als Journey Manager, praat over de betaalbaarheid van de energierekening.


Lees meer

Luuk Kuipers
Ramon Quadflieg

24/7 een persoonlijk antwoord

Vanaf de bank met een chatbot keuvelen over je termijnbedrag. Lopen we daar nu echt warm voor? We vroegen het Ramon Quadflieg, teammanager online klantcontact.


Lees meer

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste tosti’s, worstenbroodjes en drankjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders. Het bedrijfsrestaurant wordt namelijk gerund door talenten met een verstandelijke beperking.


Lees meer

Happiness Jolanda
Lenneke web

Vertrouwen essentieel in digitaliserende wereld

Data en persoonsgegevens staan in de spotlights. Bij Essent vinden we bescherming van data essentieel. Lenneke von Berg, data protection officer, vertelt hoe wij werken met privacy champions om dit te waarborgen.


Lees meer