Energieversnellers

Werken aan
nieuwe energie

Het nieuwe energielandschap

Wij zetten visie om in realiteit. Iedere dag werken wij aan de ongekende mogelijkheden van nieuwe energie. Aan het energielandschap van morgen. Wij willen iedereen inspireren met onze ideeën en activiteiten en verbinden innovatie met energie. Ontdek meer over de energie van onze enthousiaste collega's en lees maandelijks een nieuw achtergrondverhaal over onze organisatie.
Paul is Next-Step Manager bij Essent

Summerschool: dé zomerhit van 2019

Weken en maanden vliegen om. Het werk draait door. Je werkt lekker in het ritme en bent tevreden. Toch is het ook belangrijk om af en toe even stil te staan en na te denken over de toekomst. Maar hoe? Met Summerschool ‘aan het werk’ hebben meer dan 200 medewerkers bij Essent gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Paul Vestjens, manager NextStep, vertelt hoe zijn idee dé zomerhit werd bij Essent.

Lees meer

Sociaal incasseren van de energierekening

De meeste mensen betalen hun energierekening keurig op tijd. Soms lukt dat niet, dan staan wij klaar om te helpen. Teammanager Incasso Laurette Fettig: “Wij gaan graag een duurzame relatie aan met onze klanten. We willen voorkomen dat ze worden afgesloten van energie. Daarom zijn we anders gaan werken.”

Laurette Fettig vertelt in Energieversnellers van Essent
Jeroen den Boer

Met de Hidden tank je lekker thuis

Vorig jaar is het aantal volledig elektrische auto's in Nederland verdubbeld. Logisch dat ook de vraag naar laadpalen stijgt. Essent ziet toekomst in elektrisch rijden. Daarom hebben we de samenwerking met de Utrechtse startup Blue Current opgezocht. Zij hebben een innovatief en verborgen laadpunt voor thuis ontwikkeld: de Hidden. Jeroen den Boer, manager Elektrisch rijden van Essent, vertelt trots: “De Hidden is met afstand de makkelijkste oplossing voor iedereen die elektrisch wil rijden”.

Lees meer

Leren over de energietransitie: dát inspireert medewerkers

Duurzame energie, warmtenetten of hybride oplossingen, van het gas af. Dit zijn maar een paar van de thema’s die spelen in de energietransitie. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers up-to-date blijven bij alle ontwikkelingen? Ons antwoord is de Essent Energy Academy. In zes inspirerende colleges krijgen medewerkers alles te horen over de belangrijkste ontwikkelingen van de energietransitie. Renate Elling, Head of Public Affairs, vertelt over dit prachtige initiatief.

Lees meer

Leren over de energietransitie
Groene Club

Volle clubkas, lage broeikas

Eind september vorig jaar startte KNVB een nationaal verduurzamingsprogramma voor amateurvoetbalclubs: De Groene Club. Essent is trotse eerste partner. De gezamenlijke doelstelling is om de komende vier jaar 1.200 voetbalclubs te verduurzamen en ook de interesse te wekken van leden van deze clubs. Programma Manager Marjolein van Erken Calandt vertelt over deze ambitie en de aanpak.

Lees meer

Meer tijd voor het échte werk

Vóór 1 juli dit jaar moeten ruim 100.000 bedrijven melden welke energiebesparende maatregelen ze nemen. En ondernemers zijn vaak niet voor niets ondernemers: die willen gewoon lekker aan het werk. Bas van den Brenk, directeur van Essent-onderdeel Klimaatroute, vertelt hoe de InfoPlichtService ondernemers een hoop kopzorgen uit handen neemt.


Lees meer

Klimaatroute
Tim Bakker

Dag asbest, welkom zon!

Sommige ideeën zijn zó simpel dat je er maar op moet komen. Tim Bakker, Product Development Lead, is trekker van het eerste uur van project ‘DakVrienden’. Slim en eenvoudig: voor iedere meter asbestdak leggen we een meter gezond nieuw dak terug.


Lees meer

Sociale huurwoningen verduurzamen

Niet te lang praten maar gewoon doen is belangrijk. En al helemaal als we de klimaatdoelen willen gaan halen. Alma Krug, segmentlead E+ voor de zakelijke markt, heeft samen met haar projectteam een plan gemaakt om de woningvoorraad van woningcorporaties te verduurzamen.


Lees meer

Alma Krug
Michel Michaloliákos

We moeten lef tonen

Om naar een nieuwe toekomst van energie te gaan, moeten we innoveren. Werken aan slimme oplossingen en nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Onmisbaar binnen een organisatie die aan de toekomst werkt: onze trainees. Michel Michaloliákos vertelt over de waarde van lef tonen en vooroplopen.


Lees meer

Samenwerken aan de energietransitie

We staan als maatschappij voor de opdracht van ons leven: een CO₂-uitstoot reductie van 49% in 2030. Sander Leenders, Directeur Energie+ van Essent, legt uit hoe hij samen met de servicepartners de energietransitie mogelijk wil maken. Voor elke klant, met elke portemonnee, achter elk type voordeur. 


Lees meer

Samenwerken aan de energietransitie
Luuk Kuipers

Energie geven aan mensen die het nodig hebben

We willen de energierekening voor iedereen betaalbaar houden. Daarom wordt het op lange termijn ontzettend belangrijk om mensen te stimuleren om hun huis te verduurzamen en het energieverbruik te verminderen. Luuk Kuipers, werkzaam als Journey Manager, praat over de betaalbaarheid van de energierekening.


Lees meer

24/7 een persoonlijk antwoord

Vanaf de bank met een chatbot keuvelen over je termijnbedrag. Lopen we daar nu echt warm voor? We vroegen het Ramon Quadflieg, teammanager online klantcontact.


Lees meer

Ramon Quadflieg
Happiness Jolanda

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste tosti’s, worstenbroodjes en drankjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders. Het bedrijfsrestaurant wordt namelijk gerund door talenten met een verstandelijke beperking.


Lees meer

Vertrouwen essentieel in digitaliserende wereld

Data en persoonsgegevens staan in de spotlights. Bij Essent vinden we bescherming van data essentieel. Lenneke von Berg, data protection officer, vertelt hoe wij werken met privacy champions om dit te waarborgen.


Lees meer

Lenneke web