Energieversnellers

Werken aan
nieuwe energie

Het nieuwe energielandschap

Wij zetten visie om in realiteit. Iedere dag werken wij aan de ongekende mogelijkheden van nieuwe energie. Aan het energielandschap van morgen. Wij willen iedereen inspireren met onze ideeën en activiteiten en verbinden innovatie met energie. Ontdek meer over de energie van onze enthousiaste collega's en lees maandelijks een nieuw achtergrondverhaal over onze organisatie.
Werken als 1 bedrijf in cv-campagne. Paul Oudshoorn (rechts op foto) Christiaan Koppelaar (links op foto)

Werken als 1 bedrijf in cv-campagne

De een is pas nét bij Essent begonnen en werkt al bijna vanaf de start thuis. De ander zit in het hoge Noorden, in Assen bij servicepartner Energiewacht. Online marketeer Paul Oudshoorn (rechts op de foto) en campagnemarketeer Christiaan Koppelaar (links op de foto) werken sinds een aantal maanden samen aan de huidige heating-campagne van Essent en servicepartners. Ze treffen elkaar digitaal en zien elkaar voor de tweede keer – het is er nu eenmaal de tijd naar. Een gesprek over de samenwerking tussen moederbedrijf Essent en 6 servicepartners in een thematische campagne.

Lees meer

Energie voor iedereen, ook onder bewindvoering

Betaalbare en duurzame energie. Dat willen we als energiemaatschappij voor iedereen toegankelijk maken. Soms lukt het kwetsbare klanten niet om hun energierekening te betalen. Met sociaal incasseren helpen we deze mensen om hun betaalproblemen zo snel mogelijk aan te pakken. Maar ook als mensen onder bewindvoering staan, zorgen we dat ze energie blijven krijgen. Tjip Postma, Teammanager Incasso, vertelt hoe we dan klaar staan.

Lees meer

Schuldhulpverlening met bewindvoerders
Advies aan de keukentafel op afstand | Essent

Advies aan de keukentafel op afstand

Klanten bezoeken? Dat is éven aanpassen in coronatijd. Veilig werken is tenslotte het allerbelangrijkst. Alex Principaal is verkoopadviseur bij Energiewacht West, servicepartner van Essent. Hij adviseert mensen over cv-ketels en de mogelijkheden om hun woning duurzamer te maken. De afgelopen tijd was dat wel anders. Wekenlang waren hij en zijn gezin ziek thuis. Alex vertelt over de invloed die corona heeft gehad. Op persoonlijk vlak en op zijn werk, dat hij weer veilig kan doen nu hij gelukkig weer beter is.

Lees meer

Start je eigen Digital Performance Department

Al jaren werkte Essent samen met externe bureaus voor de inkoop van online marketing. Manager Karlien Wolters zag onbenutte kansen op digitaal vlak en pitchte het idee voor een gloednieuwe afdeling binnen Essent: de Digital Performance Department. Lees hoe zij succes na succes boekt met haar team.

Lees meer

Karlien Wolter | Essent
Project De Groene Brink van Kemkens met Twan

Proeftuin De Groene Brink smaakt naar meer

De Groene Brink is een voormalig ontmoetingscentrum in Oss. Tegenwoordig zijn het 4 nul-op-de-meter-woningen (NOM). Maar dat duurzame aspect is niet alleen wat deze sociale huurhuizen speciaal maakt. Twan van Grinsven is operationeel manager bij Kemkens, een van de servicepartners van Essent. Hij vertelt over de inzichten die De Groene Brink als proeftuin voor energiezuinig renoveren, opleverde.

Lees meer

Gezonde lessen van een crisis

Een gezonde en veilige omgeving om in te leven én te werken. Midden in de coronacrisis lopen die twee dingen voor honderden medewerkers van Essent dwars door elkaar heen. Rob Koelewijn is manager Health, Safety & Environment (HSE). Hij vertelt welke invloed de uitbraak van het COVID 19-virus heeft op zijn werk. Maar ook over het belang van een prettige werkomgeving op mentaal en fysiek vlak. Niet alleen in tijden van crisis, maar gewoon het hele jaar door.

Lees meer

 Gezonde lessen van een crisis | Essent
Kirstin Simons directeur Corporate Affairs | Essent

Sociale samenwerking waarin iedereen wint

Een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we allemaal. Als individu, maar zeker als groot bedrijf. Kirstin Simons is directeur Corporate Affairs bij Essent. Zij besloot de handen ineen te slaan met de Refugee Talent Hub, een organisatie die werkgeverstalent en vluchtelingentalent samenbrengt. Een sociale samenwerking met win-win-win-potentie.

Lees meer

Steeds meer vraag naar biogas

Veel energieleveranciers leveren gas. Een fossiele brandstof met veel CO2-uitstoot. Vervolgens kopen ze certificaten om die uitstoot te compenseren. Zo investeren ze in duurzame energie. Ook Essent doet dat. Maar we leveren ook biogas aan onze klanten. Echt groen gas, opgewekt met bijvoorbeeld mestoverschotten. Wieneke Huijben, manager Biogas, koopt ons biogas in en ziet de volumes toenemen.

Lees meer

Wieneke Huijben | Manager Biogas
Maarten van Dijk

Succesvol samenwerken met data

Ondernemen is kansen zien in de markt en ze grijpen. Essent is een groot bedrijf, zelfs marktleider als energieleverancier. Maar het kan altijd beter. De energiemarkt is namelijk steeds in beweging. Wie ziet op tijd de kansen én neemt de beslissingen? En hoe werk je dan het beste samen? Maarten van Dijk, lead Commodity+ Activation Room, vertelt ons over de nieuwe manier van werken in de Activation Room.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken

Een eigen opleidingscentrum voor monteurs is pure noodzaak. Goedgeschoolde monteurs zijn namelijk onmisbaar voor de energietransitie. Dus krijgen de monteurs van Kemkens, servicepartner van Essent, praktijkles in de nieuwste technieken zoals die van warmtepompen. Naast bijscholing biedt het centrum ook praktijkopleidingen aan studenten van het ROC. Ben Goossens, commercieel manager Kemkens, vertelt ons alles over opleidingscentrum InstallOne.

Lees meer

Duurzaam opleiden met de nieuwste technieken
Geen energietransitie zonder energiemonteurs

Geen energietransitie zonder energiemonteurs

‘Technisch personeel is nauwelijks te krijgen’ kopt de NOS. Geen nieuws op zich, want Nederland komt al jaren vakmensen tekort. Hoe gaat Essent daar mee om? We staan namelijk vol achter het klimaatakkoord en willen mensen helpen met het verduurzamen van hun huizen. Dat kan alleen als we genoeg energiemonteurs hebben. Véronique Oonk, Strategisch Adviseur Employer Branding & Recruitment Marketing bij Essent: “Het heeft geen zin om met z’n allen in dezelfde vijver te vissen. We moeten de visvijver groter maken.”

Lees meer

Verduurzamen lastig? Nergens voor nodig!

Sinds 1909 helpen we klanten met hun energiezaken. Een paar jaar geleden merkten we dat klanten veel vragen hadden over de energietransitie zoals ‘Moet ik direct van het gas af?’ en ‘Leveren zonnepanelen genoeg energie voor mijn huishouden?’. Natuurlijk willen we iedereen helpen met verduurzamen. Samen met onze servicepartners hebben we daarvoor ook alles in huis. Maar hoe dan? Product Owner Erik Smit ontwikkelde met zijn team PlusJeHuis: een compleet advies om duurzamer te wonen.

Lees meer

Erik Smit
Paul Vestjens

Summerschool: dé zomerhit van 2019

Weken en maanden vliegen om. Het werk draait door. Je werkt lekker in het ritme en bent tevreden. Toch is het ook belangrijk om af en toe even stil te staan en na te denken over de toekomst. Maar hoe? Met Summerschool ‘aan het werk’ hebben meer dan 200 medewerkers bij Essent gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling. Paul Vestjens, manager NextStep, vertelt hoe zijn idee dé zomerhit werd bij Essent.

Lees meer

Sociaal incasseren van de energierekening

De meeste mensen betalen hun energierekening keurig op tijd. Soms lukt dat niet, dan staan wij klaar om te helpen. Teammanager Incasso Laurette Fettig: “Wij gaan graag een duurzame relatie aan met onze klanten. We willen voorkomen dat ze worden afgesloten van energie. Daarom zijn we anders gaan werken.”

Laurette Fettig over sociaal incasseren
Jeroen den Boer

Met de Hidden tank je lekker thuis

Vorig jaar is het aantal volledig elektrische auto's in Nederland verdubbeld. Logisch dat ook de vraag naar laadpalen stijgt. Essent ziet toekomst in elektrisch rijden. Daarom hebben we de samenwerking met de Utrechtse startup Blue Current opgezocht. Zij hebben een innovatief en verborgen laadpunt voor thuis ontwikkeld: de Hidden. Jeroen den Boer, manager Elektrisch rijden van Essent, vertelt trots: “De Hidden is met afstand de makkelijkste oplossing voor iedereen die elektrisch wil rijden”.

Lees meer

Leren over de energietransitie: dát inspireert medewerkers

Duurzame energie, warmtenetten of hybride oplossingen, van het gas af. Dit zijn maar een paar van de thema’s die spelen in de energietransitie. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers up-to-date blijven bij alle ontwikkelingen? Ons antwoord is de Essent Energy Academy. In zes inspirerende colleges krijgen medewerkers alles te horen over de belangrijkste ontwikkelingen van de energietransitie. Renate Elling, Head of Public Affairs, vertelt over dit prachtige initiatief.

Lees meer

Leren over de energietransitie
Groene Club

Volle clubkas, lage broeikas

Eind september vorig jaar startte KNVB een nationaal verduurzamingsprogramma voor amateurvoetbalclubs: De Groene Club. Essent is trotse eerste partner. De gezamenlijke doelstelling is om de komende vier jaar 1.200 voetbalclubs te verduurzamen en ook de interesse te wekken van leden van deze clubs. Programma Manager Marjolein van Erken Calandt vertelt over deze ambitie en de aanpak.

Lees meer

Meer tijd voor het échte werk

Vóór 1 juli dit jaar moeten ruim 100.000 bedrijven melden welke energiebesparende maatregelen ze nemen. En ondernemers zijn vaak niet voor niets ondernemers: die willen gewoon lekker aan het werk. Bas van den Brenk, directeur van Essent-onderdeel Klimaatroute, vertelt hoe de InfoPlichtService ondernemers een hoop kopzorgen uit handen neemt.


Lees meer

Klimaatroute
Tim Bakker

Dag asbest, welkom zon!

Sommige ideeën zijn zó simpel dat je er maar op moet komen. Tim Bakker, Product Development Lead, is trekker van het eerste uur van project ‘DakVrienden’. Slim en eenvoudig: voor iedere meter asbestdak leggen we een meter gezond nieuw dak terug.


Lees meer

Sociale huurwoningen verduurzamen

Niet te lang praten maar gewoon doen is belangrijk. En al helemaal als we de klimaatdoelen willen gaan halen. Alma Krug, segmentlead E+ voor de zakelijke markt, heeft samen met haar projectteam een plan gemaakt om de woningvoorraad van woningcorporaties te verduurzamen.


Lees meer

Alma Krug
Michel Michaloliákos

We moeten lef tonen

Om naar een nieuwe toekomst van energie te gaan, moeten we innoveren. Werken aan slimme oplossingen en nieuwe mogelijkheden onderzoeken. Onmisbaar binnen een organisatie die aan de toekomst werkt: onze trainees. Michel Michaloliákos vertelt over de waarde van lef tonen en vooroplopen.


Lees meer

Samenwerken aan de energietransitie

We staan als maatschappij voor de opdracht van ons leven: een CO₂-uitstoot reductie van 49% in 2030. Sander Leenders, Directeur Energie+ van Essent, legt uit hoe hij samen met de servicepartners de energietransitie mogelijk wil maken. Voor elke klant, met elke portemonnee, achter elk type voordeur. 


Lees meer

Samenwerken aan de energietransitie
Luuk Kuipers

Energie geven aan mensen die het nodig hebben

We willen de energierekening voor iedereen betaalbaar houden. Daarom wordt het op lange termijn ontzettend belangrijk om mensen te stimuleren om hun huis te verduurzamen en het energieverbruik te verminderen. Luuk Kuipers, werkzaam als Journey Manager, praat over de betaalbaarheid van de energierekening.


Lees meer

24/7 een persoonlijk antwoord

Vanaf de bank met een chatbot keuvelen over je termijnbedrag. Lopen we daar nu echt warm voor? We vroegen het Ramon Quadflieg, teammanager online klantcontact.


Lees meer

Ramon Quadflieg
Happiness Jolanda

Happiness is just around the corner

Voor de lekkerste tosti’s, worstenbroodjes en drankjes zoeken Essent medewerkers het Happiness Café op. Een lunchcafé, maar dan net even anders. Het bedrijfsrestaurant wordt namelijk gerund door talenten met een verstandelijke beperking.


Lees meer

Vertrouwen essentieel in digitaliserende wereld

Data en persoonsgegevens staan in de spotlights. Bij Essent vinden we bescherming van data essentieel. Lenneke von Berg, data protection officer, vertelt hoe wij werken met privacy champions om dit te waarborgen.


Lees meer

Lenneke web