Rondleidingen: de locaties

Bent u nieuwsgierig naar hoe stroom wordt opgewekt? Kom bij Essent een kijkje in de keuken nemen. U bent van harte welkom op onderstaande locaties.

Rondleidingslocaties

Windpark Westereems

Windpark Westereems is een project dat in 2008 is gerealiseerd. Het omvat 52 windturbines en is onderdeel van de in totaal 88 windturbines die in de omgeving zijn geplaatst. Voor Windpark Westereems zijn turbines ingezet met een ashoogte van zo’n honderd meter en een rotordiameter van zo’n tachtig meter. Het nieuwe park kan jaarlijks rond 470 miljoen kilowattuur leveren, genoeg om ruim de helft van de huishoudens in de provincie Groningen van Groene Stroom te voorzien.

Windpark Zuidwester Urk

Essent bouwt volop aan windpark Zuidwester in de Noordoostpolder bij Urk. In het windpark worden 12 van ’s werelds grootste windturbines geplaatst, ieder met een vermogen van 7,5 MW. Het windpark komt in 2017 in bedrijf en produceert voor bijna 80.000 huishoudens groene stroom en is gelegen aan het IJsselmeer. Met de bouw van het windpark is een investering van meer dan 150 miljoen euro gemoeid. Windpark Zuidwester maakt onderdeel uit van het windpark Noordoostpolder dat met een totaal opgesteld vermogen van 429 MW een van de grootste windparken van Europa wordt. Het windpark bestaat uit 86 windturbines en zal jaarlijks voor ongeveer 400.000 huishoudens groene stroom produceren.

Windpark Volkerak Willemstad

In het westelijke deel van de provincie Noord-Brabant, langs de Volkeraksluizen bij Willemstad, ligt Windpark Volkerak. Het park telt elf windturbines, met vermogens van 850 kilowatt elk. Het windpark wekt daarmee jaarlijks voldoende groene stroom op voor zo’n 4.800 huishoudens.

Blader door de folder over windpark Volkerak