In de media

Filter items by date
Period:
-
Essent zoekt voor en samen met haar servicepartnerbedrijven 1500 vakmensenopens in new window
We hebben de komende drie jaar maar liefst 1.500 nieuwe vakkrachten nodig vanwege de toenemende vraag naar duurzame energie. Het gaat vooral om monteurs en installateurs. Lees ons verhaal op telegraaf.nl
26
mrt
2019
www.telegraaf.nl
Overname EnergieWonen Groep door Essentopens in new window
Begin 2019 nam Essent EnergieWonen Groep over. In dit interview met Solarmagazine vertellen Sander Leenders, algemeen directeur Servicepartnerbedrijven en het Energie+ domein bij Essent en Wilco Zandvliet, algemeen directeur van EnergieWonen Groep, vanaf pagina 14 over de impact van de overname van de EnergieWonen Groep.
12
mrt
2019
(pdf)
Hoe blijf je relevant in energieland?opens in new window
Energiebedrijven snoepen elkaars klanten af met lage prijzen. Maar de toekomst is anders. Zonder duidelijke identiteit ga je het als leverancier niet redden. ‘Het leveren van louter stroom en gas zal niet voldoende zijn voor een gezonde bedrijfsvoering op lange termijn’, zegt Patrick Lammers, de ceo van Essent. ‘Van leverancier van energie, groeien we uit tot energie-adviseur. In de toekomst zijn we intermediair tussen consumenten die energie opwekken en klanten die hun energie gebruiken.’ Zo verwacht hij dat Essent ‘relevant blijft. En daarmee minder makkelijk inwisselbaar’.
05
jan
2019
fd.nl
Zonnepanelen? Nee, isoleer eerst je huisopens in new window
Je huis isoleren helpt het klimaat en je portemonnee. Voor minder dan 15.000 euro halveer je de CO2-uitstoot van je huis. Je bespaart jaarlijks meer dan 1.000 euro op de energierekening, én je woont comfortabeler omdat de kou niet meer optrekt door het parket. Het aantal bestaande huizen dat geïsoleerd wordt, is de afgelopen jaren gestagneerd. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) en energiebedrijf Essent onlangs naar buiten brachten. In Nederland staan 5,6 miljoen huizen die onvoldoende geïsoleerd zijn, lieten NVDE en Essent berekenen. Dat zijn huizen die voor 1992 gebouwd zijn, het jaar waarin veel betere isolatie verplicht werd. Als je die oudere woningen allemaal isoleert, geeft dat een jaarlijkse besparing van 4,2 miljoen ton CO2. Dat is veel. Ter vergelijking: de ‘gebouwde omgeving’ moet 3,4 miljoen ton CO2 besparen in 2030. Alle huizen van Nederland in twaalf jaar isoleren gaat zeker niet lukken. Maar dat isoleren voor bestaande woningen, zeker die van vóór 1992, effectief is, weet iedereen met verstand van duurzaam bouwen.
05
dec
2018
www.nrc.nl
Koolmonoxide is sluipmoordenaaropens in new window
Door bijvoorbeeld kapotte cv-installaties of verstopte rookkanalen werden de afgelopen zes weken maar liefst 40 mensen met een koolmonoxidevergiftiging opgenomen in het ziekenhuis. Samen met Essents servicepartner Kemkens liet Editie NL zien wat koolmonoxide doet en hoe je je woning (en de bewoners ervan) hier tegen kunt beschermen.
14
nov
2018
www.rtl.nl
Vijf ondernemerslessen van Raoul Kiksen, directeur van Nederland Isoleert, servicebedrijf van Essentopens in new window
Met zijn bedrijf brengt hij mensen in beweging. Hij wil Nederland collectief beter isoleren. Hoe draagt zijn manier van ondernemen bij aan de groei en het doel van zijn bedrijf? Vijf ondernemerslessen van Raoul Kiksen, directeur van Nederland Isoleert.
07
nov
2018
www.7dtv.nl
Diederik Samsom ziet isolatie als eerste stap in de verduurzaming van de Gebouwde Omgevingopens in new window
Diederik Samsom wordt, als voorzitter van de klimaattafel Gebouwde Omgeving, door Sven Kockelmann op NPO Radio 1 bevraagd naar aanleiding van de analyse van het Planbureau voor de Leefomgeving. Hoe realistisch is het Klimaatakkoord? En wat kan Nederland doen voor een mooie en duurzame Gebouwde Omgeving? Samsom ziet isolatie als eerste stap richting de verduurzaming hiervan. En noemt André Hazes als hét voorbeeld van de inbedding van zonnepanelen in onze maatschappij.
02
okt
2018
www.nporadio1.nl
Energiewacht, servicebedrijf van Essent, bereidt zich voor op een toekomst zonder cv-ketelopens in new window
In 2017 vierde Energiewacht zijn 25-jarig jubileum. “Het jubileum is echt een kantelpunt”, vertelt Manager Operations Ingeborg Maasdijk. Want ook de voorbereiding op een aardgasloze toekomst kwam toen in een stroomversnelling.
05
sep
2018
www.gawalo.nl
Volta Limburg, servicebedrijf van Essent, helpt Waterschapsbedrijf Limburg verduurzamenopens in new window
Om het Limburgse afvalwater op een duurzame manier te kunnen zuiveren gaat Waterschapsbedrijf Limburg 33.000 zonnepanelen verspreid over de diverse Limburgse rioolwaterzuiveringsinstallaties plaatsen. De eerste 5.600 panelen komen op vier zonneweiden bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie Hoensbroek. Het project is SDE+ gesubsidieerd en wordt uitgevoerd door Volta Limburg, servicebedrijf van Essent.
28
aug
2018
www.wijlimburg.nl
Zonnepanelen op je dak? Dan is het nu kassa!opens in new window
Afgelopen maand, in mei én in februari liet de zon zich aanzienlijk meer zien dan normaal. ,,Het aantal zonuren lag in de eerste helft van 2018 bijna zestien procent hoger dan het langjarige gemiddelde'', zegt Ronald Sutmuller van energiebedrijf Essent, dat de opbrengstcijfers vandaag publiceert. ,,Ook de instraling, die de beste indicator geeft voor de opbrengst van zonnepanelen, was hoger.''
05
jul
2018
www.ad.nl
Samsom wil dat nieuw Klimaatakkoord burger geruststeltopens in new window
Uit de dinsdag gepresenteerde studie van bureau Kantar TNS, in opdracht van energiebedrijf Essent, komt naar voren dat driekwart van de burgers niet inhoudelijk op de hoogte is van het Klimaatakkoord en twee op de drie bereid is een hogere energierekening te betalen als dat klimaatverandering voorkomt of beperkt.
30
mei
2018
fd.nl
Plan: makkelijker geld lenen voor verduurzamen eigen huisopens in new window
Het plan werd gevormd tijdens een poolexpeditie die door klimaatjournalist Bernice Notenboom werd georganiseerd en waar Frank Brichau, CCO van Essent, aan deelnam.
09
mei
2018
nos.nl
Frank Brichau, CCO Essent, over zijn reis naar Spitsbergenopens in new window
Luister naar zijn ervaringen vanaf 1.15.30. Hij deelde die op NPO Radio4 met Margriet Vroomans.
30
apr
2018
www.radio4.nl
Algemeen Dagbladopens in new window
Nederlanders zouden vanaf 2021 geen ouderwetse, gasgestookte cv-ketel meer in hun huis mogen plaatsen. De 350.000 cv-ketels die jaarlijks worden vervangen, mogen dan alleen nog worden ingeruild voor een hybride systeem, een warmtepomp of een ander duurzaam alternatief. Het voorstel – een initiatief van organisatiebureau Berenschot – wordt onder meer gesteund door Essent.
28
mrt
2018
www.ad.nl
NOSopens in new window
De traditionele cv-ketel om je huis mee te verwarmen gaat verdwijnen. Tenminste als het aan energiebedrijven, waaronder Essent, milieuorganisaties en de installatiebranche ligt.
28
mrt
2018
nos.nl
RTL Nieuws opens in new window
Zachte winter bespaart gezin tientallen euro's
24
jan
2018
www.rtlnieuws.nl
NRC Handelsblad opens in new window
Het gezin betaalt energiekosten voor industrie. Essent en Milieudefensie vinden elkaar in de strijd om een eerlijker energierekening. „Grootste vervuilers moeten meer betalen.”
04
dec
2017
www.nrc.nl
RTLZ opens in new window
De energierekening gaat hard omhoog: consumenten betalen voor bedrijven
04
dec
2017
www.rtlz.nl
NOS opens in new window
'Ook Nederland heeft een Energiewende nodig'
13
okt
2017
nos.nl
De Betere Wereldopens in new window
Essent eerste die groen gas uit biogas op grote schaal aan huishoudens aanbiedt
13
okt
2017
www.debeterewereld.nl
Energiebedrijf Essent lanceert klusdienst ZoOpgelostopens in new window
Essent start een eigen klusservice, waar klanten én niet-klanten terechtkunnen voor een kapotte ruit, verstopte toilet en allerlei huiselijk onderhoud.
23
sep
2017
www.ad.nl
Essent en Groen Gas Almere geven groen gasproductie in Nederland impulsopens in new window
Een biogasvergister die behalve groen gas ook groen CO2 levert. Vandaag opende het bedrijf Groen Gas Almere officieel de gaskraan. Verslaggever Martijn de Rijk van BNR volgde het complete proces, van poep met schillen tot superschoon biogasdat Essent aan haar klanten levert .
08
sep
2017
www.bnr.nl
‘Essent wil niet het nieuwe Kodak worden’opens in new window
Essent heeft isolatie-expert Isoprofs overgenomen. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. Sander Leenders, directeur Energie+, vertelt meer over deze ambitie aan Cobouw, het weekblad voor de bouw.
10
aug
2017
www.cobouw.nl
Peter Terium over innogy, moederbedrijf van Essentopens in new window
Het Duitse energieconcern RWE splitste zijn groene tak Innogy af en bracht die naar de beurs. Topman Peter Terium praat met NRC over de rol van innogy: "innogy wil de ‘prosument’ bedienen, de afnemer van energie die ook zélf energie opwekt, en dus producent en consument tegelijk is."
19
jun
2017
www.nrc.nl
Duitsers sluiten laadpalen aan op de blockchainopens in new window
Onze Duitse collega's van de Innogy Innovation Hub, onderdeel van ons moederbedrijf innogy, zijn de drijvende kracht achter het aansluiten van laadpalen op de Ethereum-blockchain. In Duitsland zijn inmiddels honderden oplaadpalen voor elektrische auto’s aangesloten op deze publieke blockchain die wordt gebruikt om bij te houden wie waar heeft getankt en om af te rekenen.
04
mei
2017
www.rtlz.nl
‘Groen is geen luxe, maar een kwestie van overleven’opens in new window
Interview met Peter Terium, CEO innogy, in De Limburger. Hij moet kleur geven aan de Energiewende. En dat lukt hem vrij aardig. Zakelijk gezien komt er wat meer rust in de innogy-tent. Sinds de afsplitsing en beursgang staat innogy op een stabiele koers. "De Wende is echter nog niet voltooid. De verduurzamingspolitiek wil naar 85 tot 90 procent hernieuwbare energie. Wij zijn nu pas bij 35 procent. Er is nog een hele weg te gaan.”
10
apr
2017
www.limburger.nl
Thuis bij FC Groningenopens in new window
10
feb
2017
www.marketingtribune.nl
emerce.nlopens in new window
Blendle lanceert zijn nieuwe dienst Premium. Essent klanten kunnen drie maanden gratis gebruikmaken van Blendle Premium.
12
jan
2017
www.emerce.nl
www.fd.nlopens in new window
Essent sluit deal met NS voor levering groen gas
03
jan
2017
fd.nl
Energie moet betaalbaar blijvenopens in new window
Interview Patrick Lammers, CEO Essent: Energietransitie mag niet ten koste van koopkracht gaan
29
dec
2016
www.telegraaf.nl
bnr.nlopens in new window
Interview met Peter Terium, CEO innogy, moederbedrijf van Essent: 'Nederlands energieakkoord niet ambitieus, wel realistisch.'
15
dec
2016
www.bnr.nl
nu.nlopens in new window
Patrick Lammers CEO Essent
12
dec
2016
www.nu.nl
Elsevier.nlopens in new window
Essent blij met energieagenda, betaalbaarheid is een aandachtspunt
08
dec
2016
www.elsevier.nl
NOS.nlopens in new window
Essent verlaagt tarieven voor stroom en gas
01
dec
2016
nos.nl