30
oktober
2017
|
09:38
Europe/Amsterdam

Zonnepanelen op dak van kantoor Essent

Zonnepanelen op het dak van het kantoor van Essent in Den Bosch leveren vanaf 1 november een gedeelte van de stroom die Essent gebruikt. De panelen leveren zo'n 25.500 kWh per jaar aan stroom. Volta Solar uit Limburg, servicepartner van Essent, plaatst de panelen. Voor haar stroom gebruikt Essent al windenergie uit Nederland. Haar gebouwen verwarmt zij met biogas. 

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Alle energie die Essent gebruikt, wordt duurzaam opgewekt. Essent gebruikt zo’n 210.000 m3 groen gas voor het verwarmen van kantoorruimtes en zes gigawattuur stroom per jaar.  Onze medewerkers mogen alleen nog volledig elektrische of plug-in hybride auto’s kiezen als nieuwe leaseauto. Zo geven wij invulling aan ons streven naar een duurzamere wereld. 
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

Duurzame oplossingen

Via haar acht servicepartners Nederland Isoleert, Isoprofs, Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht en Energiewacht Groep helpt Essent consumenten en bedrijven met energieadvies, slimme thermostaten en isolatie om hun energieverbruik te verlagen. Essent is de grootste leverancier en installateur van zonnepanelen in de consumentenmarkt. Leenders: “Volta Solar is onze specialist op het gebied van zonnepanelen. We wilden dan ook dat zij de panelen op ons kantoor plaatsten.”

 

Eurosafe Solutions zorgt middels Rope Access klimtechnieken voor de plaatsing van de zonnepanelen. Eurosafe Solutions is specialist in veilig werken op hoogte. Vanuit vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland en België leveren zij betrouwbare systemen en oplossingen voor werken op hoogte en in besloten ruimtes. www.eurosafesolutions.nl

 

 

Gas op groen

Sinds 1 oktober levert Essent particuliere klanten standaard windstroom uit Europa. Klanten die nóg groenere energie van Essent willen, kunnen kiezen voor groen gas met 10% biogas in combinatie met stroom van Nederlandse windparken. Daarmee is Essent het eerste Nederlandse energiebedrijf dat dit groene gas uit biogas op grote schaal aan Nederlandse huishoudens aanbiedt. Essent is een top-drie speler op de groen gasmarkt in Nederland met NS en ProRail als een van de grootste afnemers.

Zakelijke klanten kan Essent direct koppelen aan wind- en zonneparken met Ellyn. Zij kunnen kiezen voor stroom van Nederlandse windparken en CO2 neutraal gas. Volgend jaar wil Essent ook haar zakelijke klanten uit het MKB standaard groene stroom van Europese windparken kunnen leveren.

 

 

 

Moederbedrijf innogy is een van de grootste investeerders in windmolenparken in Nederland en Europa. Door zo omvangrijk in te zetten op groen gas en groene stroom, helpt Essent Nederland de volgende stap in de energietransitie te zetten.