21
september
2018
|
13:55
Europe/Amsterdam

Woningisolatie stap één op weg naar lagere energierekening

Nederland heeft in het Regeerakkoord afgesproken dat zij in 2030 49% minder CO2 moet uitstoten dan 1990. Een grote opgave voor de industrie én de inwoners van Nederland. Willen we minder CO2 uitstoten, dan moet het gasverbruik naar beneden, zo berichtte ook Natuur & Milieu deze week. Hoe verbruikt een consument minder gas, met bijkomend voordeel dat de energierekening hierdoor ook lager uitvalt?

Verbruik van gas wordt voor een flink gedeelte bepaald door verwarming: driekwart van het gasverbruik komt door de verwarming van een woning. Is een woning goed geïsoleerd, dan is er minder vermogen nodig om een huis te verwarmen. En dat wordt zichtbaar op de energierekening. Toch zijn drie op de vier woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd.

 

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Besparing
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent: “Isolatie is een maatregel richting een duurzame omgeving waar je geen spijt van krijgt: met een relatief kleine investering breng je onder andere je energierekening omlaag én verduurzaam je je huis. Een niet geïsoleerde tussenwoning kan per jaar bijna 1200 m2 gas besparen. Voor wie een hoekwoning, 2 onder 1 kap of vrijstaande woning heeft, zijn de besparing nog veel hoger. Ook in het kader van de door de overheid aangekondigde stijging van de energiebelasting is isolatie het overwegen waard.”
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Verschillende vormen
Isolatiemaatregelen zijn er in verschillende vormen en maten: o.a. glasisolatie, bodem isolatie, vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie. Deze laatste drie maatregelen hebben een terugverdientijd tussen de vier en negen jaar. Leenders: “Met de isolatie van een schuin dak bespaar je bij een niet geïsoleerde tussenwoning al € 550,- per jaar. De investering heb je dan in gemiddeld 8 jaar terugverdiend. En spouwmuurisolatie geeft bijvoorbeeld hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10% rente.”
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

Servicepartners Essent
Isoprofs en Nederland Isoleert zijn de servicepartners van Essent op het gebied van isolatie. Zij zijn gerenommeerde isolatiespecialisten met een landelijke dekking. Zij verzorgen de adviesgesprekken, brengen de offertes uit en vullen de isolatie-werkzaamheden in. Het isolatiemateriaal waar de servicepartners van Essent mee werken is SKG-IKOB gecertificeerd.

Essent start vanaf donderdag 13 september een campagne met het thema isolatie met daarin onder andere een rol voor André Hazes junior.

 

Boilerplate

Over Essent
Essent wil voor iedereen de nummer 1 in nieuwe energie zijn. Daarvoor richten we ons op het leveren van elektriciteit, gas en energie-gerelateerde producten en diensten zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Ook werken we aan slimme en duurzame oplossingen zoals de Essent Thuis App, waarmee klanten inzicht en controle krijgen over hun energiehuishouden. Zo willen we iedereen in staat stellen om hun leven makkelijker en leuker te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen.