30
augustus
2018
|
10:49
Europe/Amsterdam

Volta Limburg helpt Waterschapsbedrijf Limburg om stroom duurzaam op te wekken

Al 5.682 van de 33.000 zonnepanelen officieel in gebruik genomen

Volta Limburg, servicebedrijf van Essent, plaatst in totaal 33.000 zonnepanelen op de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg. De eerste 5.682 zonnepanelen zijn vandaag officieel in gebruik genomen. Essent en haar servicebedrijven zoals Volta Limburg willen voorop lopen in het verduurzamen van het energiegebruik van huishoudens, bedrijven en andere organisaties.

Begin 2019 moeten op alle 17 installaties van Waterschapsbedrijf Limburg zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Door op deze 17 installaties 33.000 zonnepanelen te plaatsen haalt het Waterschapsbedrijf Limburg ruimschoots haar doelstelling om 40% van de energie die zij nodig heeft duurzaam op te wekken. Alle waterschappen hebben deze doelstelling in een convenant met de rijksoverheid afgesproken.

Michel Bouts, lid Dagelijks Bestuur Waterschapsbedrijf Limburg licht toe : “Ons ambitieuze zonnepanelenproject behoort tot de grotere projecten in Nederland. Jaarlijks kunnen we hiermee gegarandeerd 10 miljoen kWh duurzame energie opwekken. Daarmee dragen we bij aan een beter milieu én besparen we op onze energienota. We willen in 2025 volledig energie neutraal te zijn.”

Fotografie Maartje van Berkel‘Mooi om van dichtbij te beleven hoeveel werk Waterschapsbedrijf Limburg maakt van haar verduurzamingsdoelstellingen,” vult Marcel Michiels, directeur van Volta Limburg aan. “Hiermee geven zij een krachtig signaal af als voorloper in de Limburgse markt. Wij en onze solardivisie Volta Solar zijn blij en enthousiast dat wij aan deze belangrijke duurzame ambities bijdragen.”

Essent werkt hard aan het terugdringen van de CO2-uitstoot in Nederland. Ze biedt al haar klanten standaard energie uit Europese wind en levert als eerste energiemaatschappij groen gas met biogas: een duurzaam alternatief voor aardgas. Daarnaast helpt Essent haar klanten met energie te besparen of deze duurzaam op te wekken. Zo wil het bedrijf iedereen in staat stellen op hun eigen manier hun leefwereld te verbeteren door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie.

 

* Fotografie Maartje van Berkel

Boilerplate

Feiten en cijfers

Aantal zonnepanelen: totaal 33.000

Draagt bij aan: reductie van 4.000 ton C02, komt overeen met het jaarlijks planten van circa 13.000 bomen

Aantal zonnepanelen gerealiseerd: 300 Kantoor Roermond, 50 rwzi Heugem, 5.628 rwzi Hoensbroek

Energieproductie: 10.000.000 Kwh per jaar

Aandeel duurzame opgewekte energie: 14,6%

Totale investering € 14.500.000