20
januari
2021
|
15:11
Europe/Amsterdam

'Teruggave btw voor zonnepanelen te ingewikkeld'

De Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt dat het teruggeven van btw na het kopen van zonnepanelen te ingewikkeld is geworden door de invoering van de nieuwe kleineondernemersregeling. Dat meldt Solar Magazine.

De aangepaste regels roepen veel vragen op bij huizenbezitters, zegt de VEH. De nieuwe regeling heeft ervoor gezorgd dat de btw-teruggave een stuk ingewikkelder is geworden, terwijl staatssecretaris Snel van te voren zou hebben gezegd dat het geen effect zou hebben op particuliere eigenaren van zonnepanelen. Daarom roept Eigen Huis de staatssecretaris op in actie te komen.

Volgens accountants van De Centrale BTW Teruggave is btw terugvragen bij het kopen van zonnepanelen nog steeds goed mogelijk, maar is het niet mogelijk achteraf fouten te corrigeren. Particulieren die stroom terugleveren moeten zich nu verplicht melden bij de Belastingdienst.

Deze verplichting vormt een extra drempel bij het aanschaffen van zonnepanelen, aldus de VEH. Ook is het volgens de vereniging lastiger geworden om te berekenen welk bedrag mensen mogen terugvragen nadat ze zonnepanelen hebben gekocht. Al met al vindt Vereniging Eigen Huis dat de nieuwe regels voor veel onduidelijkheid en extra administratieve handelingen zorgen en ze hopen daarom dat de regels worden versimpeld.

Boilerplate

© ANP