19
december
2012
|
12:11
Europe/Amsterdam

Tarieven per 1 januari 2013

Tarieven per 1 januari 2013

Essent heeft de leveringstarieven per 1 januari 2013 verlaagd. Een aantal vaste onderdelen op de rekening is echter gestegen, zoals netwerkkosten en belastingen. Hier heeft Essent geen invloed op. Per saldo blijft de totale energierekening bij een gelijkblijvend verbruik nagenoeg gelijk.

Klanten van Essent gaan voor gas fiks minder betalen, het tarief van elektriciteit daalt gering. Een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.800 m3) met een gelijkblijvend verbruik betaalt 85 euro minder op jaarbasis.

Dit bedrag wordt echter teniet gedaan doordat een aantal vaste onderdelen van de energierekening stijgt.

Zo is de energiebelasting gestegen, is er een nieuwe post op de rekening gekomen namelijk ODE (opslag duurzame energie, een overheidssubsidie die investeringen in duurzame energie mogelijk moet maken) en zijn de netwerkkosten (afhankelijk van welke netbeheerder de klant heeft) gestegen.
 
Onderaan de streep blijven klanten van Essent ongeveer hetzelfde betalen als in 2012.

De goedkoopste energie is nog altijd de energie die je niet gebruikt. Essent helpt klanten om de energierekening omlaag te brengen. Bijvoorbeeld door E-inzicht. Met behulp van SlimmeStekkers, een app en een website kan iedereen inzicht krijgen in zijn energieverbruik en –kosten per elektrisch apparaat. Zo kunnen consumenten direct zien waar ze energie kunnen besparen om zo de rekening omlaag te brengen.

Bekijk uw persoonlijke tarieven in Mijn Essent