15
januari
2021
|
14:03
Europe/Amsterdam

Steeds meer mensen eisen duurzame energieleverancier

Steeds vaker kiezen gebruikers van groene stroom voor de meest duurzame optie die er is. Dat meldt de Consumentenbond. Mensen eisen dat hun energieleverancier op alle vlakken een duurzaamheid beleid voert. Zeker 28 procent van de gebruikers kiest voor een leverancier die een 8 of hoger scoort in duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond.

Vorig jaar stapte 21 procent van de gebruikers over op een andere energieleverancier om duurzaamheidsredenen. In 2019 was dat nog 17 procent, zo blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt.

De Consumentenbond helpt energiegebruikers inzicht te geven bij het beoordelen van stroomleveranciers, aangezien voor dat consumenten vaak lastig is. Ook wordt gekeken naar het investeringsbeleid. Uiteindelijk levert de beoordeling een bepaald cijfer op. "Levert een bedrijf groene stroom, maar investeert het tegelijkertijd volop in fossiele brandstof, dan is dat terug te zien in een lagere beoordeling", zegt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond.

Boilerplate

© ANP