14
mei
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Spitsbergen 2.0

Tussen 23 en 27 april nam Frank Brichau, CCO bij Essent, deel aan de expeditie Spitsbergen 2.0. Samen met bestuurders uit de financiële wereld, belangenbehartigers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties besprak hij hoe zij Nederland kunnen helpen om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten.

Frank Brichau, CCO van Essent
Sommige reizen maken een onuitwisbare indruk. Dat geldt zeker voor deze expeditie naar Spitsbergen. De gevolgen van klimaatverandering zijn hier overduidelijk: gletsjers smelten, want het is er al jaren te warm. Het ecosysteem wordt hier ernstig bedreigd. Dit weten we eigenlijk allemaal, maar deze expeditie brengt klimaatverandering van het hoofd naar het hart naar de handen.
Frank Brichau, CCO van Essent

Tijdens de reis zijn er belangrijke afspraken gemaakt. Zo is er bedacht hoe huiseigenaren en verenigingen van eigenaren sneller en goedkoper financiering kunnen krijgen voor bijvoorbeeld het isoleren van hun woning. Tot nu toe krijgen die vaak geen financiering bij banken. Ook heeft Essent met verschillende banken afgesproken om te gaan samenwerken. Wij willen huishoudens namelijk helpen in het gehele traject van verduurzaming - van het geven van advies tot en met passende financiële constructies en de installatie van producten.

De uitkomst van de expeditie is om twee redenen belangrijk. Ten eerste zullen de afspraken er echt toe bijdragen dat Nederland duurzamer wordt. Ten tweede maakte deze reis duidelijk dat de strategie die Essent eerder dit jaar heeft ingezet relevant is.
Frank Brichau, CCO van Essent

Essent wil namelijk iedereen in staat stellen om op zijn eigen manier mee te doen aan het beter maken van zijn leefwereld. Daarom zet Essent in op het helpen van klanten met het besparen van energie, of het duurzaam opwekken ervan. Comfort, betaalbaarheid en CO2-besparing gaan hierbij hand in hand.

Wat doet Essent nu al?

Essent werkt hard aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Zij wil dat haar klanten in 2025 20% minder CO2 uitstoten. Om dat doel te halen levert zij al haar klanten standaard energie uit Europese wind en biedt zij als eerste energiemaatschappij groen gas met biogas: een duurzaam alternatief voor aardgas. Met DubbelGroen levert het bedrijf het schoonste energieproduct van Nederland. Klanten die daar voor kiezen, krijgen een combinatie van groen gas en windstroom dat is opgewekt uit 100% Nederlandse wind.

Essent is er van overtuigd dat de transitie naar een duurzame samenleving met name een kwestie is van geld. Daarom verhuurt zij, bijvoorbeeld, zonnepanelen aan huizenbezitters. Zij hoeven dan géén investering te doen. Het huurbedrag wordt verrekend met de energierekening.

download
Spitsbergen Outcome_v04