30
oktober
2020
|
14:34
Europe/Amsterdam

Rotterdam weert vanaf zondag ongewenste reclamefolders

Door te stoppen met het bezorgen van ongewenste reclamefolders, bespaart Rotterdam jaarlijks 3 miljoen kilo papierafval. Dat zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). Vanaf zondag mag er bij Rotterdammers alleen nog maar huis-aan-huisreclame bezorgd worden als daar expliciet toestemming voor is gegeven met een zogeheten ja/ja-sticker op de deur.

Begin deze maand won de gemeente een rechtszaak bij het gerechtshof Den Haag, waardoor de nieuwe regeling vanaf 1 november kan ingaan. Rotterdam wilde het nieuwe systeem eigenlijk al vanaf 1 april invoeren, maar brancheorganisatie MailDB vocht dat besluit aan.

Arno Bonte is blij dat het nu toch zover is. "Daarmee besparen we jaarlijks meer dan 3 miljoen kilo papierafval. Ook nemen we een belangrijke ergernis van veel Rotterdammers weg over de stapels ongevraagde reclamefolders", aldus Bonte, die benadrukt dat huis-aan-huiskranten nog wel bezorgd mogen worden.

De adverteerders die zich niet houden aan de nieuwe regeling kunnen een boete krijgen. Ook het sturen van reclamedrukwerk 'aan de bewoners van dit adres' is niet meer toegestaan. In sommige andere steden is het ongeadresseerde reclamedrukwerk eerder al aan banden gelegd.

Boilerplate

© ANP

Aanmelden voor nieuwsbrief