15
januari
2021
|
10:41
Europe/Amsterdam

Recordaantal mensen met panelen verandert van leverancier

Een recordaantal mensen met zonnepanelen is vorig jaar overgestapt op een andere energieleverancier. Dat meldt Solar Magazine, dat zich baseert op cijfers van Gaslicht.com. De meesten stapten over om simpelweg geld te besparen.

Volgens Ben Woldring, de oprichter van de energievergelijkingssite, is de de uitbraak van het coronavirus voor veel mensen een reden geweest om over te stappen. "Door de coronacrisis, de daardoor lage olieprijzen en daarmee ook gekelderde energieprijzen, ontstond een run op vaste energiecontracten voor een jaar", zegt Woldring tegenover Solar Magazine. "Het aan huis gekluisterd zijn en de vele media-aandacht rondom thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat mensen duidelijk op zoek waren naar manieren om te besparen. Het heeft vele slapers wakker geschud."

90 procent van alle afgesloten contracten vorig jaar waren gericht op groene stroom. Zeker 32 procent van de mensen die een dergelijk contract afsloten, kozen voor energie die in Nederland wordt opgewekt.

Verder geeft ruim 23 procent van de overstappers aan zonnepanelen te hebben. In 2016 ging het nog om een percentage van 8,5 procent. Steeds meer mensen kiezen dus voor panelen, en dus voor duurzaam.

Boilerplate

© ANP