12
december
2016
|
12:16
Europe/Amsterdam

Patrick Lammers benoemd tot CEO van Essent

Frank Brichau volgt Lammers op als CCO

Patrick Lammers CEO van Essent
“Het is onze ambitie om van Essent de leidende digitale energieleverancier in Nederland te maken. Wij willen onze klanten in staat stellen controle te nemen over hun energiehuishouden met digitale producten en diensten die gemak bieden en een positieve impact hebben op hun leven. Naar onze overtuiging zijn dit de ingrediënten die leiden tot een duurzamer energieverbruik in Nederland, zodat we de ingezette energietransitie samen met onze klanten kunnen waarmaken.”
Patrick Lammers CEO van Essent

Patrick Lammers is per 1 januari 2017 de nieuwe CEO van Essent in Nederland. Hij was sinds 2012 Chief Commercial Officer (CCO) bij Essent. Frank Brichau, de huidige CEO van Essent België, volgt Lammers op als CCO in Nederland. Martin Muhr blijft CFO. Met de komst van Brichau wordt de board van Essent uitgebreid naar drie personen.

De uitbreiding van de board is ingegeven door de uitdagende groeiambities in Nederland en België. Patrick Lammers: “Het is onze ambitie om van Essent de leidende digitale energieleverancier in Nederland te maken. Wij willen onze klanten in staat stellen controle te nemen over hun energiehuishouden met digitale producten en diensten die gemak bieden en een positieve impact hebben op hun leven. Naar onze overtuiging zijn dit de ingrediënten die leiden tot een duurzamer energieverbruik in Nederland, zodat we de ingezette energietransitie samen met onze klanten kunnen waarmaken.”

Patrick Lammers heeft een krachtig track record binnen Essent. Hij leidde als CCO de commerciële activiteiten van Essent en haar merken energiedirect.nl, Powerhouse en Essent.be in de Benelux. Door zijn aansturing veroverden deze merken een stevige positie in hun markten en transformeerde Essent naar een flexibele retail organisatie. Voordat hij toetrad tot de board van Essent werkte Lammers onder meer bij Shell, Univar NV, Dyson en Powerhouse. Hij is momenteel lid van de Raad van Commissarissen van de Energy Data Services Netherlands (EDSN) namens de energieleveranciers en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum ‘s- Hertogenbosch.

Essent is onderdeel van innogy, het grootste duurzame energiebedrijf in Europa. Patrick Lammers vertegenwoordigt als Country Chair de activiteiten van innogy richting politieke en bestuurlijke relaties in Nederland.

innogy bedient 23 miljoen energieklanten in elf landen in Europa. De merken van innogy behoren tot de grootste energieleveranciers in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. innogy is ook een van de leidende uitbaters van windparken in Europa. Haar doel is het aandeel hernieuwbare energie in Europa zo snel mogelijk uit te breiden om de energietransitie tot een succes te maken.

Patrick Lammers, CEOFrank Brichau, CCO.Martin Muhr, CFO Essent

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrick Lammers (l), Frank Brichau en Martin Muhr