01
februari
2017
|
09:15
Europe/Amsterdam

Papierproducent Van Houtum neemt 3.500 zonnepanelen in gebruik

Zonnepanelen wekken jaarlijks 500.000 kilowattuur groene stroom op

Papierfabriek Van Houtum in Swalmen neemt zijn zonnedak met daarop 3.500 zonnepanelen vandaag in gebruik. De panelen die Van Houtum op het dak van haar locatie Reubenberg liet plaatsen, leveren ieder jaar meer dan 500.000 kWh op. Dat is gelijk aan het stroomverbruik van 150 huishoudens. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Houtum least de installatie voor de komende 16 jaar van Indi Energie, partner van Essent. Hierdoor hoeft de papierproducent niet zelf te investeren en loopt ze geen exploitatierisico’s. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, nam de installatie van de zonnepanelen voor zijn rekening en zal het onderhoud verzorgen.

Duidelijke visie op duurzaamheid

Van Houtum heeft een duidelijke visie als het gaat om verduurzamen: “We willen uitsluitend werken met lokale circulaire grondstoffen en met lokale energie uit hernieuwbare bronnen. Dat laatste is voor een papierfabriek een behoorlijke uitdaging. Door dit project kunnen we een mooie stap zetten,” aldus Bas Gehlen, directeur van Van Houtum.

Mooie mijlpaal

Jasper Houthuijsen, algemeen directeur van Indi, spreekt van een mooie mijlpaal voor Indi: “Het project bij Van Houtum is het eerste project dat wij realiseren. Wij zijn trots dat we dit met Van Houtum mogen doen. Samen met Essent en ING investeren wij in de zonnepanelen, realiseren wij het totale project en exploiteren wij het de komende zestien jaar.”

Boilerplate

Over Van Houtum

Van Houtum is al ruim 80 jaar leverancier van innovatieve washroomoplossingen inclusief hygiënepapier en is koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Al ruim 50 jaar maakt Van Houtum bij de papierproductie gebruik van gerecycled papier. Met circa 200 medewerkers realiseert Van Houtum een jaaromzet van € 65 miljoen.

www.vanhoutum.nl

Over Indi Energie B.V.

Indi Energie (Indi) realiseert duurzame energie opwekcapaciteit bij bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn zonnepanelen, biomassa installaties, warmtepompen en aardwarmte.

Indi Energie | Jasper Houthuijsen | 06  52 59 59 37 | jasper.houthuijsen@indienergie.nl | www.indienergie.nl

Over KiesZon

KiesZon, levert grootschalige zonnestroom-projecten aan bedrijven, onroerend goed fondsen, overheden (landelijk en gemeenten), woningcorporaties en scholen. De afgelopen vijf jaar levert zij ook klanten van Greenchoice kwalitatief hoogstaande zonnestroomsystemen.

KiesZon | Frank Heijckmann | 06 49 10 10 82 | www.kieszon.nl | twitter: KiesZonNu | Facebook.com/kieszon