05
september
2018
|
09:40
Europe/Amsterdam

Ook augustus pakt goed uit voor gebruikers van zonnepanelen

Augustus is de volgende maand op rij waarin de opbrengst van zonnepanelen hoger is dan het langjarig gemiddelde. Augustus had 206 zonuren, tegen gemiddeld 188 zonuren. Dat zorgde voor een opbrengst van €67,-. Normaalgesproken is dit  €59,- voor augustus. De eerste acht maanden van 2018 laten een record opbrengst voor zonnepaneelbezitters zien. Met name februari, mei en juli scoorden fors boven het langjarig gemiddelde.

Het aantal zonuren lag over de eerste acht maanden van dit jaar 27% hoger dan het langjarig gemiddelde. De instraling (een goede indicator voor de opbrengt van een zonnepaneel) lag 14% hoger en de opbrengst tot en met augustus bedroeg 17% meer. De zon leverde hiermee de eigenaren van zonnepanelen een extra voordeel op van € 65,-. Hiermee bedraagt de totaalopbrengst over de periode januari tot en met augustus gemiddeld € 441,- .

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
De afgelopen acht maanden tonen aan dat zonnepanelen interessant kunnen zijn wanneer men overweegt zelf energie op te wekken. Nu dat de herfst eraan komt, krijgen huishoudens nog een mogelijkheid om de energierekening te verlagen. Namelijk met isolatie. Daarmee houdt men de kou buiten en bespaart men op kosten voor gas. Zo helpen we onze klanten het hele jaar door met het duurzamer maken van hun huis.
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

Hoe meet Essent?

Berekening norm gebaseerd op instralingsgegevens de Bilt 1985-2014 (KNMI) en op teruglevertarief van 20 eurocent per kWh. Data instraling en zonuren afkomstig van KNMI. Betreft zonnepaneel systeem met 2600 WP, 88 procent efficiency, gesitueerd op zuiden zonder obstructies (ideale omstandigheden).

Het langjarig gemiddelde wordt berekend over de jaren 1981 – 2010.

Boilerplate

Over Essent

Essent wil voor iedereen de nummer 1 in nieuwe energie zijn. Daarvoor richten we ons op het leveren van elektriciteit, gas en energie-gerelateerde producten en diensten zoals zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Ook werken we aan slimme en duurzame oplossingen zoals de Essent Thuis App, waarmee klanten inzicht en controle krijgen over hun energiehuishouden. Zo willen we iedereen in staat stellen om hun leven makkelijker en leuker te maken en hun CO2-voetafdruk te verkleinen.