26
oktober
2020
|
12:11
Europe/Amsterdam

Ontwikkelfonds energiecoöperaties binnenkort van start

Het nieuwe ontwikkelfonds voor energiecoöperaties gaat waarschijnlijk nog dit jaar van start. Als het fonds open is, kunnen energiecoöperaties in vijf provincies leningen aanvragen voor projecten met zonne- en windenergie. Dat meldt Solar Magazine.

Klimaatminister Eric Wiebes heeft tien miljoen euro vrijgemaakt voor het fonds met als doel de slagkracht van energiecoöperaties te vergroten. De leningen zijn bedoeld voor het financieren van de aanloopkosten voor lokale groene energieprojecten.

Volgens Energie Samen, de belangenorganisatie van energiecoöperaties, is inmiddels de handtekening van het ministerie gezet onder de afspraak om het benodigde budget beschikbaar te stellen. De koepel kan hierdoor beginnen met het treffen van voorbereidingen en hoopt nog dit jaar (en uiterlijk begin 2021) het fonds te kunnen openen voor aanvragen.

De Tweede Kamer had de minister gevraagd om uiterlijk 1 juli van dit jaar het ontwikkelfonds te laten starten, maar dat is niet gelukt. Energie Samen wil het fonds op termijn uitbreiden naar meer provincies.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Boilerplate

© ANP