25
augustus
2016
|
12:06
Europe/Amsterdam

Nieuwe HR-directeur voor Essent

Jacqueline Touw is de nieuwe HR-directeur van Essent. Zij heeft de afgelopen tien jaar verschillende functies bekleed binnen Human Resources bij DSM.

Jacqueline begint op 1 augustus in haar nieuwe rol. “Ik kijk ontzettend uit naar deze uitdaging. We zitten middenin de belangrijkste transitie van een traditionele energieleverancier naar een groene, decentrale en digitale organisatie. Essent wil daarin koploper zijn. Dat vraagt een scherpe visie op het HR-beleid om het juiste talent te ontdekken, te ontwikkelen en effectief te laten samenwerken en hiermee het verschil te maken”.

Leren transformeren

Jacqueline Touw bekleedde jarenlang diverse HR-functies. Onder andere in de uitgeverijbranche en bancaire sector. De laatste tien jaar heeft ze zich binnen het chemieconcern DSM toegelegd op organisatie ontwikkeling als Global HR Director en het begeleiden van transformaties als Global Project Director van een grootschalig transformatieprogramma. De afgelopen jaren vervulde zij ook de functie VP Global HR Strategy & Projects. Jacqueline volgt Arjan van der Eijk op, hij gaat een nieuwe functie bekleden binnen innogy, het internationale moederbedrijf van Essent.