31
juli
2020
|
07:42
Europe/Amsterdam

Nieuw zonnefonds gaat 300 miljoen investeren

Investeringsfonds Patronale Solar en zonne-energiespecialist Ecorus hebben het Nationaal Zonne-energie Fonds (NZF) opgericht. In het fonds zal 300 miljoen euro beschikbaar worden gesteld voor de realisatie van grote zonnestroomprojecten. De bedoeling van het NZF is om Nederland op de kaart te zetten als zonne-energieland.

De oprichters van het fonds geloven in de toekomst van zonnestroom als energiebron. Zij zien het als de nieuwe dominante energiebron die de energietransitie de komende tien jaar dient te versnellen. Het NZF wil in Nederland het voortouw nemen in het grootschalig investeren in zonnestroomprojecten.

Volgens Philippe Vanhoef, mede-oprichter van het NZF, is er in Nederland een groot potentieel aan nog te bouwen zonnestroom. "Maar willen we de doelen uit het Klimaatakkoord ook halen, dan zullen we dit potentieel ook echt moeten gaan benutten. En dat betekent uitvoeren en versnellen."

Er zijn verschillende initiatieven in Nederland die de productie van groene stroom stimuleren. Zo is er de overheidsregeling SDE+ die zich vooral richt op bedrijven en instellingen. In de voorjaarsronde van de SDE+ dit jaar werden 7.395 aanvragen gedaan voor zonnestroom voor ruim 2.5 miljard euro.

Boilerplate

Meer Essent en Zonnepanelen

 

Aanmelden voor nieuwsbrief