14
december
2012
|
13:29
Europe/Amsterdam

Nieuw: rondleidingen in biomassacentrale Zevenaar

Nieuw: rondleidingen in biomassacentrale Zevenaar

Wie wel eens met eigen ogen wil zien hoe je hout omzet in duurzame energie, kan vanaf nu terecht in Zevenaar. Energiebedrijf Essent biedt met ingang van deze maand gratis rondleidingen aan in de biomassacentrale Groot Holthuizen in die plaats.

Het ketelhuis staat op het bedrijventerrein 7poort in Zevenaar en bedient de huizen van de aangrenzende nieuwbouwwijk Groot Holthuizen. Deze duurzame centrale is sinds 2010 in bedrijf.  

Eerste stadsverwarming op biomassa

Gerard Greiner, coördinator van het Excursiecentrum van Essent heet belangstellenden er nu van harte welkom: ‘Deze biomassacentrale is een bijzonder warmteproject: het is de eerste installatie in Nederland die een hele wijk van warm water en verwarming voorziet met behulp van een op hout gestookte ketel.’  

Rondleidingen worden gewaardeerd

Groot Holthuizen is de achtste locatie waar het Excursiecentrum van Essent rondleidingen organiseert. In 2011 ontvingen Gerard en zijn rondleiders, allemaal oud-medewerkers van het energiebedrijf, een kleine 7.000 mensen in energiecentrales en op windparken. De rondleidingen werd meestal hooggewaardeerd: gemiddeld gaven de bezoekers er een 8,5 voor.  

Boek een rondleiding

Rondleiding reserveren