Austin,
13
maart
2018
|
10:28
Europe/Amsterdam

Nederlandse GUTS Tickets wint startup competitie South by Southwest, Texas

New Dutch Wave en innogy, moederbedrijf van Essent, geven Nederlandse startups tijdens SXSW een plek op het wereldtoneel

De Nederlandse startup GUTS Tickets heeft vannacht de New Dutch Wave Startup Competitie gewonnen op South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin/Texas. Tijdens deze startup competitie nam GUTS Tickets het op tegen negen andere Nederlandse en Duitse startups in het New Dutch Wave House, waar alle deelnemende startups hun ideeën presenteerden aan nationale en internationale investeerders. Met hun transparante ticketplatform wist GUTS Tickets de vakjury te overtuigen. De winnaar mag in september naar de Amsterdam Capital Week waar zij een podium krijgen om hun idee opnieuw te pitchen aan een relevante selectie investeerders. Expivi, een Nederlandse tech startup op het gebied van 3D rendering, en het Duitse Air Profile, dat revolutionaire systemen voor windwaarneming op afstand ontwikkelt, eindigden op de tweede en derde plek.

Winnaar Maarten Bloemers van GUTS Tickets (midden) met oa juryvoorzitter Kuldip Singh (2e van links)_Ben Houdijk Photography
Winnaar Maarten Bloemers van GUTS Tickets (midden) met oa juryvoorzitter Kuldip Singh (2e van links),
Ben Houdijk Photograpy

Innovatief ticketplatform

Om de tweedehands ticketmarkt transparant en fraudeproof te maken, heeft GUTS Tickets met behulp van blockchaintechnologie een systeem ontwikkelt dat eerlijke ticketprijzen mogelijk maakt. Maarten Bloemers, CEO van GUTS Tickets: “Ik ben enorm blij en dankbaar dat we deze competitie hebben gewonnen en daarmee erkend worden als een innovatieve partij die waarde toevoegt aan de markt. Wij geloven sterk in de blockchaintechnologie en de kansen voor de ticketindustrie. Met ons GUTS-systeem zetten we een belangrijke stap naar het elimineren van zwarthandel en woekerprijzen. Met het winnen van deze prachtige prijs hopen we in de toekomst ook wereldwijd ons idee verder te verspreiden.”

Zinvolle inzet van blockchain

De vijfkoppige jury, bestaande uit experts in het innovatie-, energie- en technologie-domein, prijst het probleemoplossende en innovatieve karakter van GUTS Tickets. Juryvoorzitter Kuldip Singh, Digital Director innogy Retail: “Ook dit jaar was er veel talent aanwezig met ieder zijn eigen sterke punten. We hebben o.a. gekeken naar de oplossing van de startup, de kennis en vaardigheden van het team, het bedrijfsmodel en de schaalbaarheid van het product. GUTS Tickets heeft ons het meest kunnen overtuigen doordat ze een real life probleem weten op te lossen door blockchain op een zinvolle manier in te zetten. De oprichters van GUTS Tickets kennen de markt zeer goed en we zijn overtuigd dat ze wereldwijd van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

Nederlandse startup Chargetrip blijft route vervolgen

Vanuit de voorronde van de New Dutch Wave Startup Competitie, genaamd ‘de innogy Mobility & Energy Track’, nam Pieter Waller van Chargetrip deel aan de startup competitie.

Als winnaar van deze voorronde mocht Pieter zijn intelligente routeplanner voor elektrische auto’s presenteren op het digitale festival en neemt hij deel aan een de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij productontwikkelaars van Essent Charegtrip begeleidt om zijn product in Nederland uit te rollen. Daarnaast mag Chargetrip zijn product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam.

Deelnemers New Dutch Wave Startup Competitie

De tien startups die deel mochten nemen aan de startup competitie zijn, in willekeurige volgorde, als volgt:

  1. Chargetrip (Nederland) - Chargetrip is een intelligente routeplanner voor elektrische auto’s (winnaar innogy x NDW NL)
  2. Air Profile (Duitsland) - Ontwikkelt revolutionaire systemen voor windwaarneming op afstand (RWS) voor de windenergie-industrie (winnaar innogy x NDW Duitsland)
  3. GUTS Tickets (Nederland) - GUTS maakt gebruik van blockchain-technologie om een transparant ticketing ecosysteem te creëren zonder ticketfraude (winnaar Buma-meets-tech-award 2017, Noorderslag)
  4. The Avocado Show (Nederland)- The Avocado Show serveert visueel smakelijke gerechten gemaakt met liefde van duurzame en sociaal verantwoordelijke avocados
  5. Expivi (Nederland) - Expivi maakt online configureren en realtime 3D-rendering mogelijk van complexe producten, in hoge resolutie, voor iedereen toegankelijk
  6. Zoku (Nederland) - Zoku biedt flexibele woon/werk hybride appartementen in Amsterdam met gemeenschappelijke werkruimtes
  7. Uscoutfor (Nederland)- Uscoutfor is een een sportplatform voor (jong) talent. Via de app kan je jouw doelpunten, wereldreddingen of acties uploaden en kun je worden ontdekt door vrienden, fans, scouts en teams
  8. Qualitize (Duitsland) - Innovatief klantonderzoek in real-time
  9. Inspirient (Duitsland) - Inspirient maakt bedrijven slimmer met Artificial Intelligence om bedrijfsgegevens te analyseren en beleidsmakers te laten weten wat ze over het hoofd hebben gezien (winnaar Startups@Reeperbahn 2017)
  10. Stackables (Nederland) - Stackables ontwikkelt, produceert en verkoopt modules voor mobiel koken en entertainment die slim en deelbaar zijn.