08
maart
2021
|
11:14
Europe/Amsterdam

Nederlandse bedrijven dingen mee naar duurzaamheidsprijs

Zeven Nederlandse projecten maken dit jaar kans op een BREEAM Award, een belangrijke duurzaamheidsprijs. De prijzen worden verdeeld in drie hoofdcategorieën: de Design Stage Award, de Post Construction Award en de In-Use award. Er zijn ook nog enkele kleinere categorieën.

De bedrijven Flamco Group, Vergeer Holland, Eindhoven DC4 en supermarktketen Jumbo dingen mee naar de designprijs. Zij vallen allemaal op door het design van een van hun panden. Zo gaat het bij de Jumbo bijvoorbeeld om het duurzame distributiecentrum in Nieuwegein.

Opvallend is dat Nederland binnen deze categorie maar liefst vier van de vijf genomineerden aflevert. Alleen nog een ander Brits bedrijf, 150 Holborn, maakt ook kans op de Design Stage Award.

Online evenement

Verder maken drie Nederlandse bedrijven kans op de Post Construction Award. Het gaat om Agrifac Machinery B.V., Triodos Bank De Reehorst en de ING-bank.

De awards worden later deze maand vanwege het coronavirus online uitgereikt. Dat gebeurt op drie verschillende dagen, namelijk op 23, 24 en 25 maart. Bezoekers kunnen het evenement digitaal volgen. Er is een speciale host en daarnaast komen sprekers aan het woord.

Nederlandse projecten doen het vaak goed tijdens de BREAAM Awards. Zo vielen tijdens de laatste twee edities meerdere bedrijven uit Nederland in de prijzen. Vorig jaar werden in totaal vijf awards gewonnen door bedrijven uit de lage landen.

Boilerplate

© ANP