16
oktober
2020
|
15:21
Europe/Amsterdam

MorgenWonen heeft 2000e duurzame woning geproduceerd

Bouwonderneming VolkerWessels heeft onder de naam MorgenWonen 2.000 nul-op-de-meterwoningen opgeleverd. Op de productielocatie van MorgenWonen worden duurzame woningen aan de lopende band geproduceerd - twee per dag - en afgeleverd als bouwpakketten. Dat meldt Duurzaam Ondernemen.

Deze manier van bouwen is vernieuwend en versnelt het bouwproces. Het wordt gezien als een manier om het nijpende woningtekort tegen te gaan en tegelijkertijd een slag te maken op vlak van vergroening. In de fabriek in Coevorden worden drie verschillende type woningen gemaakt. Woningcorporaties, ontwikkelaars en andere opdrachtgevers kunnen kiezen voor flexibele opties zoals een extra slaapkamer of een uitbouw. Per jaar worden er nu 440 huizen geproduceerd in de fabriek.

In plaats van verschillende partijen die afzonderlijk verantwoordelijk zijn voor een onderdeel van een woning, wordt bij MorgenWonen alles in huis geproduceerd. De fabriek is volledig gerobotiseerd en wordt in 2021 verder uitgebreid. Zo komt er meer ruimte voor het bouwen van huizen bestemt voor de sociale huursector. Tevens worden er aanpassingen gedaan om de prefab huizen ook geschikt te maken voor het buitenland. Dit jaar nog staan er projecten in Duitsland en Engeland op het programma.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Boilerplate

© ANP