08
september
2020
|
12:30
Europe/Amsterdam

Mkb's stellen duurzaamheidsinvesteringen uit vanwege coronacrisis

Midden- en kleinbedrijven investeren vanwege de coronacrisis minder en later in verduurzaming. Dat komt naar voren uit een onderzoek van MKB Nederland en Krachtwerk, zo meldt Solar Magazine. Zo worden bijvoorbeeld investeringen in energiebesparing en zonnepanelen op de lange baan geschoven.

Voordat het coronavirus zijn intrede deed, had twee derde van het mkb het voornemen om geld te steken in duurzaamheid. Van die bedrijven geeft 60 procent nu aan die investeringen uit te stellen, niet meer te willen doen of minder geld te besteden dan was gepland. 33 procent geeft aan de investeringen wel te doen en 8 procent zegt juist méér geld in verduurzaming te willen steken.

Het overgrote deel van de midden- en kleinbedrijven vindt dat de overheid een belangrijke rol speelt bij de verduurzaming van ondernemingen. Martin Kloet van MKB-Nederland geeft aan dat de ondernemersorganisatie daarover in gesprek is met de overheid: "Om ondernemers te helpen keuzes te maken in de lastige onderwerpen en met het doorlopen van processen zou ondersteuning voor het uitvoeren van energiemaatregelen voor investeringen handig zijn. MKB-Nederland is hierover in gesprek met het Rijk."

Veel ondernemers geven ook aan graag in duurzaamheid te willen investeren. Dat gaat alleen op dit moment vaak niet omdat daar simpelweg te weinig financiële middelen voor zijn.

Aanmelden voor nieuwsbrief