13
januari
2021
|
16:31
Europe/Amsterdam

Meer mensen stapten over van energieleverancier

Een recordaantal huishoudens stapte in 2020 over van energieleverancier. Vergelijkingssite Gaslicht.com zag een toename van een kwart ten opzichte van een jaar eerder.

Hoewel geld besparen op de energierekening de belangrijkste reden blijft om over te stappen, speelt bij steeds meer mensen duurzaamheid een rol in het besluit om over te stappen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor groene stroom.

Van alle afgesloten contracten ging het in 90 procent van de gevallen om groene stroom en ongeveer een derde hiervan is hernieuwbare stroom opgewekt in eigen land. Ook is het aantal overstappers met zonnepanelen toegenomen.

Volgens Ben Woldring, directeur van Gaslicht.com, stapten veel mensen over in het voorjaar toen de energieprijzen omlaag schoten. "Het werd hierdoor ineens aantrekkelijk om bestaande langjarige contracten open te breken. En het aan huis gekluisterd zijn en de vele media aandacht rondom thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat mensen duidelijk op zoek waren naar manieren om te besparen."

Het gemiddelde bespaarbedrag van overstappers lag in 2020 op 350 euro voor een huishouden.

Boilerplate

© ANP