22
juni
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Martin Herrmann volgt Rein Willems op als voorzitter RvC Essent

Per 21 juni volgt Martin Herrmann Rein Willems op als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Essent, onderdeel van innogy. Herrmann is Chief Operating Officer Retail van innogy SE.

In de acht jaar dat Willems commissaris was, vonden ingrijpende veranderingen plaats in de Nederlandse energiemarkt voor Essent in het bijzonder. Als gevolg van de liberalisering van de energiemarkt werd Essent in 2009 verkocht aan het Duitse RWE. In 2016 bracht RWE het duurzame dochterbedrijf innogy, waar Essent onderdeel van uitmaakt, succesvol naar de beurs. 

Naast Martin Herrmann bestaat de Raad van Commissarissen van Essent nu uit Arjen Dorland, vice voorzitter, Eric van Amerongen, Martina Sanfleber en Diana Custodis.

Rein Willems, oud-voorzitter RvC Essent
Ik heb als commissaris met veel plezier de transitie van overheidsbedrijf naar marktspeler ondersteund en ben onder de indruk hoe directie, de ondernemingsraad en medewerkers koers hebben bepaald om Essent het leidende duurzame en digitale energiebedrijf van de toekomst te laten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Essent als onderdeel van het Europese innogy daarvoor een uitstekende positie op de Nederlandse markt heeft.
Rein Willems, oud-voorzitter RvC Essent