10
oktober
2014
|
14:16
Europe/Amsterdam

Landelijke primeur voor Overijssel: Nest arriveert in Hengelo

Landelijke primeur voor Overijssel: Nest arriveert in Hengelo

Essent installeert eerste superslimme thermostaat bij familie Breed
De Nest zelflerende thermostaat verovert ons land en Hengelo mag zich de eerste Nederlandse gemeente noemen waar de slimme thermostaat officieel wordt geïnstalleerd door Essent in samenwerking met haar regionale servicepartner Geas Energiewacht. De heer Breed uit Hengelo heeft met de Nest als een van de eersten in Nederland de volledige controle over zijn energieverbruik. De heer Breed won de thermostaat door deel te nemen aan een voorinschrijving van Essent. Essent is de energiepartner van Nest Labs, de fabrikant van de Nest Learning Thermostat in Nederland.  

De Nest thermostaat is sinds 25 september verkrijgbaar in Nederland. Met de Nest hebben consumenten regie over hun energieverbruik. Een gespecialiseerde monteur kwam namens Essent de zelflerende thermostaat vandaag installeren. De heer Breed is enthousiast: ‘De installateur heeft me nadenken en werk uit handen genomen. En ik kan nu ook het nest verlaten zonder na te denken over de temperatuur in huis.’  

Nest Learning Thermostat

De Nest Thermostat voor Europa maakt programmeren overbodig. Gebruikers stellen de temperatuur in zoals ze gewend zijn. Na ongeveer een week doet de Nest dit automatisch. Daarnaast maakt hij een gepersonaliseerd schema dat steeds beter wordt naarmate de tijd verstrijkt. Dankzij de ingebouwde sensoren weet de Nest Thermostat wanneer het huis leeg is. De Nest verlaagt vervolgens de temperatuur automatisch en helpt op die manier om nog meer energie te besparen.

Essent biedt Nest aan voor wie al klant is en voor wie dat wil worden. Wie 3 jaar gas en stroom afneemt bij Essent, tegen een vaste prijs, betaalt voor de Nest-thermostaat 49 euro en 79 euro installatiekosten. Wie zich voor 5 jaar bindt, krijgt de thermostaat cadeau en betaalt alleen de installatiekosten. Door de Nest Thermostat beschikbaar te stellen aan haar klanten, helpt het energiebedrijf haar klanten hun verwarmingssysteem beter te beheren, energie te besparen en hun comfort te verhogen.